Çağ Üniversitesi son dönemde akaryakıta gelen zamları bahane göstererek ücretsiz servis hizmetini kaldırdı, Öğrencilerden tepki geldi.

Mersin Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Özel Çağ Üniversitesi Rektörlüğü, 2015 yılında vahşi bir cinayet sonucu katledilen Özgecan ASLAN cinayeti sonrası önlem olarak öğrenci güvenliğini sağlamak adına getirilen Adana, Mersin merkez ve Tarsus ilçesine sağlanan ücretsiz servis hizmetini yaptığı bir yazılı açıklama ile son verdiklerini bildirdi.

11 Temmuz 2022 Pazartesi 00:43
Çağ Üniversitesi son dönemde  akaryakıta gelen zamları bahane göstererek ücretsiz servis hizmetini kaldırdı, Öğrencilerden tepki geldi.

Yapılan açıklamada,

Sevgili Çağlılar. 

Üniversitemiz tarafından eğitim ücretine dahil edilmeden, yıllardır ücretsiz sunulan servis hizmeti akaryakıt fiyatlarındaki %400'e varan ve öngörülemeyen artışlar sebebi ile 2022-2023 Eğitim ve Öğretim dönemi ve sonrası ücretsiz sağlanmayacak bir hal almış ve kaldırılmıştır, Kampüsümüze ulaşımlar için, kampüsümüze 1 km uzaklıktaki Yenice tren İstasyonu ile Adana ve Mersin'den tren ile gelen öğrencilerimize ring seferlerimiz ile - ücretli özel servislerle sağlanacaktır, diyerek açıklamada bulunulmuştur.

Bu açıklama sonrası Çağ Kolejinde eğitim gören bir çok Üniversiteli, özellikle servis ile ulaşım sağlayan bayan öğrenciler tarafından tepki ile karşılanmış olup, Üniversitede Eğitim gören bir grup bayan öğrenci tarafından tepki dile getirildi,  bu durum kabullenemez Özgecan cinayeti daha hafızalarımızda kazılı dururken servislerin kaldırılması bizi endişlendirmiş ve kaygılandırmıştır, aynı trajedilerin yaşanması kaygılarımızla birlikte ücretsiz servis hizmetinin kaldırılmasını kabul etmiyoruz sesimizi sonuna kadar duyurmak için elimizden geleni yapacağız, bu konuyla alakalı sosyal medyada tag açtıklarını dile getiren Üniversiteliler,

#CagUniversitesiServisHizmetiDevamEtsin diyerek tepkimizi dile getiriyoruz sesimizi duyurana kadar devam edeceğiz açıklamasında bulundular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.