Ziya Selçuk, Kitap Fuarı'nda söyleşiye katıldı

30 Kasım 2022 Çarşamba 11:43
Ziya Selçuk, Kitap Fuarı'nda söyleşiye katıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()- ESKİ Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Osmaniye'de  "Her çocuğunun kıymetinin ne olduğunu unutmamak lazım, her çocuk kıymetli. Ama bir çocuk burada başarılı olur, bir çocuk başka bir yerde başarılı olur. Çocuk her şekilde değerlidir" dedi. 
Ziya Selçuk, Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kitap Fuarı'nda söyleşiye katıldı. Adnan Menderes Mahallesi Masal Park yanındaki alanda düzenlenen fuar kapsamındaki söyleşide konuşan Ziya Selçuk, kitap fuarlarına zaman zaman gittiği, Osmaniye denilince gelmek istediğini kaydetti. Konuşmasında, bir insanın ailesinin olmasının, kendisini seven anne babasının olmasının, bir aile yuvasında bulunmasının çok kıymetli bir şey olduğunu vurgulayan Selçuk, "Bu, kaybedilmedikçe değeri anlaşılmayacak olan bir şeydir" dedi. 
ANNE VE BABANIN ARASINDA, ÇOCUKLA İLGİLİ TUTARLI BİR İLİŞKİ OLMALI
Selçuk, her çocuğun kıymetli olduğunu kaydederken, "Bir çocuk burada başarılı olur, bir çocuk başka bir yerde başarılı olur. Çocuk her şekilde değerlidir. Fakat siz çocuğun değerini sadece not, puan üzerinden dikkate alırsanız o zaman çocuk kendini değersiz hissedebilir. Çocuğun birinci ihtiyacı şefkat merhamettir. Yani gözünüzle gönlünüzle çocuğu sevmedikçe bu çocuk beslenmemiş sayılır. Çocuğun beslenmesi şefkatten sevgiden kaynaklanıyor. Eğer sevginiz şefkatiniz varsa gerisi zaten gelir" diye konuştu. 
'ÖĞRETMENLERİM, ÇOCUKLAR SİZE EMANET'
Ziya Selçuk, programın sonunda öğretmenlere seslenip, sözlerini şöyle tamamladı: "Öğretmen meslektaşlarım bilsinler ki tüm kalbim onlarla. Onların yaptığı her işe ayakta saygı duyuyorum. Çocuklar size emanet öğretmenlerim. Emanetin gereği neyse onu yapmakta sizin vazifeniz. Bu şuurla şu topraklardan dünya çapında insanlar yetiştirelim. Buranın şerefi olsunlar, buranın haysiyetini yüceltsinler, gururu olsunlar. Bunu yapabilirsiniz, yeterki biraz daha gayret, çaba, biraz daha inanç, asla umudu yitirmeyin."
Söyleşinin ardından, Ziya Selçuk'a günün anısına hediye takdim edildi.  Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı. ()
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.