Yenişehir Belediyesi, Balık Pazarı yapacak

07 Haziran 2022 Salı 14:49
Yenişehir Belediyesi, Balık Pazarı yapacak

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de Yenişehir Belediyesi, vatandaşların taze ve uygun fiyata balık alabileceği Balık Pazarı yapacak.
Yenişehir Belediye Meclisi haziran ayı olağan meclis toplantısının Birinci Birleşimi, Başkan Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Mecliste, Hürriyet Mahallesi’nde balık pazarı yapılması ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısının birinci birleşiminde 16 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.
Yenişehir Belediye Meclisinde, Hürriyet Mahallesi semt pazarının güneyinde vatandaşların taze ve uygun fiyata balık alabileceği balık pazarının yapılması ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Konu ile ilgili konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, "Yenişehir’imizde ikinci balık pazarını Hürriyet Mahallesi’nde pazar yeri olarak kullanılan alanın hemen güneyinde Müftü Deresi’nin kenarında yapacağız. Eğriçam Mahallesi’nde yaptığımız Göçmen Balık Pazarımızın kaba inşaatı tamamlandı, Eylül ayında balık sezonunun başlamasıyla birlikte hizmete açacağız. İkinci balık pazarımızı da kısa sürede tamamlayacağız, şimdiden kentimize hayırlı olsun" dedi.
Yenişehir Belediyesi, Mecliste oy birliğiyle alınan kararla kentlerin sürdürülebilirlik politikalarına yardımcı olan ve düşük emisyonlu, doğa temelli, eşitlikçi, dirençli ve döngüsel kalkınma için yereldeki aksiyonlara yön veren Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği(ICLEI)’ne üye oldu. Daha önce Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni de imzalayan Başkan Özyiğit, "Yenişehir’de göreve geldiğimiz dönemden bu yana özellikle sıfır atığa gitme noktasında büyük bir çaba içerisindeyiz. Atıkları dönüştürebiliriz, plastik, metal, cam, kâğıt ve organik atıkları ayırdığımızda neredeyse yüzde 90’ı dönüşebilir. Yeter ki bu konuda irade koyalım ve birlikte hareket edelim. Kardeş kentimiz Almanya Neustadt’ta çocuklar daha kreşte legolarla atıkları ayrıştırmayı öğreniyor. Yani bu eğitimleri erken yaşlarda vermemiz gerekiyor. Yenişehir Belediyesi olarak bu konuda hassasiyetle hareket ediyoruz. Hem Erken Çocukluk Gelişimi Projemizde hem de Beceri Temelli Eğitim Merkezimizde çocuklarımıza geri dönüşümün önemini ve atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiği hakkında eğitimler veriyoruz. Şu anda da hemen yanımızdaki bir salonda çevreye karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla bir tiyatro oyunu sahneleniyor. Bugüne kadar Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor tiyatro oyunumuzu 5 binin üzerinde çocuğumuz izledi. Okullarımızı oyuna davet ediyoruz ve çocuklarımıza sanatla çevre bilinci kazandırıyoruz" diye konuştu.
Yenişehir Belediyesi tarafından kısa sürede hayata geçirilecek Yenişehir Çevreci Halk Kart projesi ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit, "Manavlara ve manav reyonu bulunan marketlere plastik çöp konteynerleri teslim etmeye başladık. Ve kompost üretimi yapmak için harekete geçtik. Yenişehir Çevreci Halk Kart projemizi de hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımız geri dönüşüme tabi olan atıkları evlerinde ve iş yerlerinde ayrıştırarak, biriktirecek. Daha sonra ekiplerimiz bu atıkları toplayacak. Ve teslim aldığımız atık miktarı kadar kartlara TL yüklemesi yapacağız. Vatandaşlarımızın bu projemizden maddi bir geliri de olacak ve çevreyi de korumuş olacağız. Büyük bir emekle çalışıyoruz, elbette ki hepimize çok önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.