Yeni Osmaniye Devlet Hastanesi’nde acil ve poliklinik hizmeti

06 Mart 2023 Pazartesi 11:25
Yeni Osmaniye Devlet Hastanesi’nde acil ve poliklinik hizmeti
OSMANİYE’nin sağlık yapısını güçlendirecek, şehir hastanesi niteliğindeki toplam kapalı alanı 180 bin metrekare olan Devlet Hastanesinde, 27 Şubatta Acil Servisinin hasta kabulüne başlamasının ardından, poliklinikler de hizmet vermeye başladı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, Yeni Osmaniye Devlet Hastanesi’nin kademeli olarak taşınma sürecinin planlandığı üzere devam etmekte olduğunu söyledi. Dr. Kara, "Acil Servisin hizmete girmesinden sonra, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Dâhiliye, Romatoloji, Genel Cerrahi, Kalp ve Damar Cerrahisi, Ortopedi, Psikiyatri, Göz, Cildiye, Üroloji, Cildiye, Kulak Burun Boğaz, Kadın Doğum, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Psikiyatrisi, poliklinikleri hizmet vermeye başlamıştır"dedi.
Yeni Devlet Hastanesinde, 24 adet ameliyathane, 232 hasta polikliniği 2 adet anjiyo salonu, yanık hasta, kemoterapi, palyatif ve doğum servisi, 12 tek kişilik doğum odası, mahkûm koğuşu, diyaliz salonu, fizik tedavi birimi, tam donanımlı radyoloji ünitesi bulunuyor. Ayrıca 612 araç kapasiteli kapalı, 667 araç kapasiteli açık otopark olmak üzere toplam 1279 araç kapasiteli otopark mevcut. Hastanenin 541 adet deprem izolatörü ile depreme son derece dayanıklı olarak inşa edildiğini belirtildi. ()


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.