Yaralı bulunan kızıl şahin ve çeltikçi kuşu tedavi altına alındı

09 Ocak 2023 Pazartesi 15:26
Yaralı bulunan kızıl şahin ve çeltikçi kuşu tedavi altına alındı
OSMANİYE’de doğada duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin ve çeltikçi kuşu, tedavi altına alındı.
Merkeze bağlı Kırmıtlı Beldesi'nde duyarlı vatandaşlar tarafından sulak arazide yaralı halde bulunan çeltikçi kuşu ve Düziçi ilçesinde dağlık arazide fark edilen kızıl şahin, Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı kuşlar, tedavileri için DKMP Yaban Hayvanı Acil İlk Müdahale Merkezi'ne getirildi. Burada veteriner hekim tarafından muayene edilen kuşların, kanatlarından yaralı oldukları belirlendi. Bir süre gözlem altında tutulup ilaç tedavisi uygulanan kızıl şahin ve çeltikçi kuşlarının, uçma yetilerini kaybettikleri belirlendi. Yaşamlarını doğada sürdüremeyecek olan her iki kuş, Tarsus Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.