Yangında zarar gören alanlar yeşillendirilecek

16 Haziran 2022 Perşembe 11:46
Yangında zarar gören alanlar yeşillendirilecek

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de geçtiğimiz yıl temmuz ve ağustos aylarında farklı bölgelerde meydana gelen orman yangınlarında yanan sahaların arazi hazırlığı devam ederken, alanların yeniden yeşile kavuşması için çalışmalar sürüyor.
Geçtiğimiz yıl temmuz ve ağustos aylarında Gülnar ve Silifke Orman İşletme Müdürlükleri, Aydıncık, Pembecik ve Yeşilovacık Orman İşletme Şeflikleri'nin sorumluluk alanlarında orman yangınları meydana gelmişti. Meydana gelen orman yangınlarında yanan sahaların arazi hazırlığı sürerken Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Beyhan Altıntaş, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Gülnar Orman İşletme Müdürü Muharrem Şahin, şefler, teknik elemanlar ve orman muhafaza memurları sahada incelemelerde bulundu. Toprak hazırlığı biten 896 hektar alan sahanın dikim çalışmaları bitirilirken, kalan 315 hektar alanlık sahanın toprak işleme çalışmaları devam ediyor. Arazi hazırlıkları temmuz ayı sonu itibariyle tamamlanırken sonbaharda dikime hazır hale getirileceği bildirildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.