Vali Yılmaz: Şiddeti önlemek için ne gerekiyorsa yapmak zorundayız

26 Mayıs 2023 Cuma 10:37
Vali Yılmaz: Şiddeti önlemek için ne gerekiyorsa yapmak zorundayız
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, aile içi şiddet konusunda 2021 yılı risk haritası ile 2022 yılı risk haritası arasında ciddi bir fark olduğunu belirterek, “Burada bir başarı var. Bu başarıyı artırarak devam ettirmek zorundayız. Şiddeti önlemek için ne gerekiyorsa yapmak zorundayız.” Dedi.
2023 Yılı 1'inci Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı, Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Merve Nur Kara, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında sunum yaptı. Sunumda, 2023 Yılı Osmaniye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı, 2023 Yılı Osmaniye Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Acil Eylem Planı ve 2022 Yılı Osmaniye Risk Haritası değerlendirildi. Sunumun son bölümünde İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 'Etkin ve Önleyici 27 Adım' isimli broşürün vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde dağıtılacağı ifade edildi.
Toplantının sonunda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, aile içi şiddet konusunda 2021 yılı risk haritası ile 2022 yılı risk haritası arasında ciddi bir fark olduğunu belirterek, "Burada bir başarı var. Bu başarıyı artırarak devam ettirmek zorundayız. Şiddeti önlemek için ne gerekiyorsa yapmak zorundayız. Bu mücadeleyi hep beraber, birlikte sürdürmeliyiz.  Şiddetin bizim ne dini ne milli ne manevi ne kültürel değerlerimizde yeri yoktur, insanlık dışı bir durum. Bunu yenmek zorundayız. İlimizde bir başarı sağlanmış, bu başarıyı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kararlılıkla daha iyisini yapmak için mücadeleye devam edelim. Bu mücadeleye katkınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.