Vali Yılmaz: Osmaniye’miz eskisinden daha güzel olacak

15 Mart 2023 Çarşamba 10:45
Vali Yılmaz: Osmaniye’miz eskisinden daha güzel olacak
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, dünyanın en büyük kara depreminin yaşandığını belirterek, “O içimizi yakan o görüntüler, o yıkıntılar kalkacak ve Osmaniye'miz inanıyorum ki eskisinden daha güzel olacak. Elbirliği ile Osmaniye'mize sahip çıkacağız"dedi.
DEPREMİN İZİ TAMAMEN SİLİNENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında, inşaat sektörü temsilcileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yılmaz, "Depremin izi tamamen silinene kadar mücadelemiz sürecek. Elbette hiçbirimiz bu felaketi unutmayacağız, unutmamız da mümkün değil.  Ben inanıyorum ki devlet olarak millet olarak bir kez daha en güçlü şekilde birbirimize sarıldık, tek yürek olduk ve bu mücadeleyi birlikte sürdürüyoruz. Bundan tabi ki hepimiz çok büyük dersler çıkaracağız" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ise yaptığı konuşmada, "Burada Müteahhitler Birliğinden arkadaşlar var, sektörün iş yapan firmalar var, yapı denetimler var.  Herkes ne yapılması gerektiğine dair fikirlerini burada söylesinler. Bir de herkes kendi hesabını, yaptıklarını, yapacaklarını da bir muhasebe yaparak, bundan sonra talepleri, işin ekonomisini, fizibilitesini de yaparak bu değerlendirmeler ışığında yeniden gözden geçirmesi için böyle bir toplantıyı düzenledik" dedi.
Belediye Başkanı Kadir Kara ise, " Deprem yaşanan şehirlerdeki genel görüntüler, depremin ortaya çıkarmış olduğu görsel görüntülerin kaldırılması, ulaşım yollarının, ana arterlerin ulaşımlarının sağlanması, bunlar bitmeden, bunlar bittikten sonra da şehrin yeni değerlerine göre, yani bu değerlerden kastımız, jeolojik, jeofizik, hidrojeolojik, jeosismik değerlere göre belki de yeniden planlanarak, yeniden bir imar planına tabi tutulması gerektiği düşüncesi içerisinde inşaatlara ancak o zaman izin verilebileceği kanaatini taşıdığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
İÇİMİZİ YAKAN O GÖRÜNTÜLER, YIKINTILAR KALKACAK
Vali Yılmaz, dünyanın en büyük kara depremini yaşadığımızı ve depreme hiçbir devletin Türkiye Cumhuriyeti kadar müdahale edemeyeceğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Osmaniye'mizi daha güzel yapacağız Allah'ın izniyle. O içimizi yakan o görüntüler, o yıkıntılar kalkacak ve Osmaniye'miz inanıyorum ki eskisinden daha güzel olacak. Elbirliği ile Osmaniye'mize sahip çıkacağız." 
Açılış konuşmalarının ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındı. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.