Vali Yılmaz, okul inşaatlarını denetledi

12 Ocak 2023 Perşembe 14:29
Vali Yılmaz, okul inşaatlarını denetledi
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, yapımı devam eden 24 derslikli Fen Lisesi ve 32 derslikli Atatürk Ortaokulu inşaatlarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.  
Vali Erdinç Yılmaz, ilk olarak Fakıuşağı Mahallesi'nde yapımı devam eden 24 derslikli Fen Lisesi inşaatını gezdi. İnşaatın geldiği aşama hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı, Fen Lisesi'nin 200 kişilik yurdu, 400 kişi oturma kapasiteli spor salonu olacağını kaydetti.  İnşaata çalışan işçilere kolaylıklar dileyen Vali Erdinç Yılmaz, açıklamasında, "24 derslikli Fen Lisesi'nin yapımı son hızla sürüyor. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştireceğiz. İnşallah spor salonları ve yurduyla Türkiye’de örnek bir Fen Lisesi olacak. Fen Lisesi'ni Osmaniye’mize kazandırdığımızda Osmaniye’mizin eğitiminde öncü olacak bir okul olacak. Okulun bu şekilde hazırlanması ve en başarılı okullar arasına girmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaları yürüten Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine de çok teşekkür ediyorum” dedi.
SELÇUKLU MİMARİSİ UYGULANIYOR
Vali Erdinç Yılmaz, daha sonra ise 32 derslikli Atatürk Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yılmaz, “Atatürk Ortaokulu'nun inşaatı devam ediyor. Bittiğinde yaklaşık 40 dersliğe ulaşacak ve Selçuklu mimarisinin uygulandığı çok güzel bir proje. Bu bölge açısından da Atatürk Ortaokulu’nun bitmesi çok önemli. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Atatürk Ortaokulumuz da tamamlandığında okula gelecek öğrencilerimiz açısından bu bölgede çok önemli bir hizmet görmüş olacak. Çalışmalar hızla devam ediyor” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Fen Lisesi ve Atatürk Ortaokulu'nun 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında açılmasının planlandığı kaydetti. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.