Vali Pehlvan'dan Akkuyu'da inceleme

18 Haziran 2022 Cumartesi 12:29
Vali Pehlvan'dan Akkuyu'da inceleme

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN Valisi Ali Hamza Pehlivan, ilk olma özelliği taşıyan ve tamamlandığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılaması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (Akkuyu NGS) incelemelerde bulundu.
Vali Ali Hamza Pehlivan, programı kapsamında ilk olarak Akkuyu NGS içerisinde konuşlandırılmış olan ve daimi hizmet binalarının inşaatı devam eden Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanlığı’nı ziyaret etti. Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette 
Vali Pehlivan, devam eden çalışmalar ile yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldı. 
Vali Pehlivan, daha sonra ise incelemelerde bulunmak üzere tamamlandığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılaması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne geçti.  Akkuyu NGS’de Gülnar Kaymakamı Bayraklı, Enerji Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı, Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Vekili Sergei Butckikh, Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov ve Yapı ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin tarafından karşılanan Vali Pehlivan’a İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu da eşlik etti. Akkuyu NGS’de düzenlenen bilgilendirme toplantısına başkanlık eden Vali Pehlivan, Akkuyu Nükleer A.Ş. yetkilileri ile diğer yetkililerden mevcut durum ve devam eden çalışmalar hakkında brifing aldı.  ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.