Vali Pehlivan, inşaat çalışmaları süren yurtları inceledi

02 Ağustos 2022 Salı 14:03
Vali Pehlivan, inşaat çalışmaları süren yurtları inceledi
MERSİN'de Vali Ali Hamza Pehlivan, yapımı ve onarımı süren öğrenci yurtlarında incelemelerde bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamaması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yapımı ve bakım onarım çalışmaları devam eden öğrenci yurtlarında incelemelerde bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan, ilk olarak Akdeniz İlçesine bağlı İhsaniye Mahallesinde bulunan ve 2014 yılından beri kullanılmayan Eski Mersin Yurdunda, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
İki bloktan oluşan projedeki kapasitesi 641 olan fakat kapasite artırımı ile yaklaşık bin öğrencinin barındırılması hedeflenen yurt binasını gezerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Pehlivan, kentin ilk yurdu olan ve uzun zamandır kullanılmayan Eski Mersin Öğrenci yurdunun, 2022-2023 Eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan yurdun öngörülen süreden önce tamamlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Akdeniz ve Yenişehir ilçe sınırları içerisinde yer alan inşaat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan’a Vali yardımcısı İbrahim Küçük ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir eşlik etti. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.