Turunçgilde ihracat sezonu başladı

16 Eylül 2022 Cuma 13:14
Turunçgilde ihracat sezonu başladı
ULUSAL Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz Çukurova'da bölge ekonomisinin lokomotifi olan ve yaş meyve sebze ihracatında yüzde 50'sine yakın bir paya sahip olan turunçgil ürünlerinde ihracatın başladığını bildirdi
Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz, Turunçgil Kesim ve İhraç Tarihleri Belirleme Komisyonu'nun yaptığı çalışma ve belirleme ile ihracatın önününün açıldığını söyledi. Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kaçmaz, Türkiye'de Hatay'dan başlayarak İzmir'e kadar uzanan kıyı şeridinde üretimi yapılan, özellikle Doğu Akdeniz'de, Çukurova'da bölge ekonomisinin lokomotifi olan ve yaş meyve sebze ihracatında yüzde 50'sine yakın bir paya sahip olan turunçgil ürünleri ihracatının başladığını belirterek, "Turunçgil Kesim ve İhraç Tarihleri Belirleme Komisyonu tarafından Adana (Yüreğir, Abdioğlu, Karataş) ve Mersin'in (Tarsus, Yenice, Topçu) çeşitli bahçelerinde farklı günlerde yapılan ürün incelemeleri neticesinde Mayer limonun 08 Eylül 2022 tarihinde kesimine, 15 Eylül 09.2022 tarihinde ihracatına karar verilmiştir. Mayer cinsi limon ile başlayan ihracat önümüzdeki günlerde erkenci mandalina ve diğer limon cinsleri ile devam edecektir" dedi.
Bu yıl üretim miktarında geçen yıl yaşanan aşırı soğuk hava şartlarından kaynaklı bir miktar düşüş yaşansa da üretim bölgelerindeki yapılan araştırma sonucunda iç ve dış piyasanın ihtiyacını karşılayacak ölçüde ürün miktarı mevcut olduğunu ifade eden Kaçmaz, "Bu yıl ülkemizde 6-11 Kasım 2022 tarihleri arasında ilk kez ev sahipliği yapacağımız 14'ncü Uluslararası Turunçgil Kongresinin hazırlık çalışmalarında bilim kurulumuz ve organizasyon ekibimiz çalışmalarında son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Turunçgil dünyasını bir araya getireceğimiz bu organizasyonun bölgemiz tanıtımı ve turunçgil sektörünün gelişimine büyük katkıları olacağına inanmaktayız. Tüm dünyadaki turunçgil paydaşlarımızın kongreye gösterdiği ilgiden mutluyuz. Bu yıl afetsiz ve hasarsız bir ihracat sezonu geçireceğimizi ümit ediyor, üreticilerimize ve ihracatçımıza bol kazançlar diliyoruz" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.