Torosların Zirvesi’nde, Yörüklerin güreşleri nefes kesti

01 Eylül 2022 Perşembe 11:23
Torosların Zirvesi’nde, Yörüklerin güreşleri nefes kesti
MERSİN'de Erdemli Belediyesi’nin 36'ıncı Geleneksel Hacıalanı Güreşleri, Zafer Bayramı haftası kapsamında Toros Dağları’nın zirvesinde coşkuyla kutlandı. 
Erdemli Belediyesi, ata sporu güreşi bu yıl da Zafer Haftası'nda Erdemlilerle buluşturdu.  350 Yörük güreş müsabakasında 15 farklı kategoride yarışarak dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Toroslar’ın zirvesinde gerçekleşen güreşçilerin müsabakaları nefes kesti.
Sabahın erken saatlerinde başlayan müsabakalar akşama kadar devam etti. Cazgırların anonslarıyla er meydanına çıkan güreşçilerin mücadelesini binlerce vatandaş izledi. Müsabakaların bitmesiyle dereceye girenlere madalyaları Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, takdim etti.
Türk milletinin şanlı tarihinde yer alan büyük destanlar sayesinde bugün bu topraklarda özgürce yaşadıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Üzerinden bir değil, bin asır geçse de Türk’ün gücünü, Türk’ün kudretini, dünyaya tanıtacağız. Binlerce yıl geçse de bu kültürü bu güzelliği yaşatacağız. Kültürünü kaybeden toplumların yaşamadığını görüyoruz. Biz de kültürümüzü unutturmamak adına, gelecek kuşaklara aktarmak adına, 350 tane güreşçimiz, 350 tane sporcumuzu 15 kategoride sabahın dokuzundan günün geç saatlerine kadar bu kültürü yaşatmak adına burada varlığımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. ()


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.