Toroslar'da fahiş fiyat ve etiket denetimi

14 Haziran 2022 Salı 10:21
Toroslar'da fahiş fiyat ve etiket denetimi

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerini aralıksız sürdüren Toroslar Belediyesi zabıta ekipleri, semt pazarlarını sıkı takibe alarak semt pazarlarında bulunan tezgâhlardaki ürünlerin etiketlerini denetleyerek, terazileri kontrol etti.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyatın önüne geçmek için semt pazarlarında bulunan tezgâhlardaki ürünlerin etiketlerini denetleyerek, terazileri kontrol etti. Belediye Ölçü Ayar Memuru ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde, esnaflara fiyat etiketlerini mutlaka tüketicinin görebileceği yerde ve doğru fiyat etiketi kullanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu. Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde kurallara uymayarak satış yapan tezgâhların yanı sıra geçiş yollarında mal satışı yapan pazarcı esnafı hakkında da tutanaklar tutuluyor. Kurallara uyan pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar ise denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; denetimlerin, vatandaşların mağduriyet yaşamaması, pazar yerlerindeki düzeni sağlamak ve kalite standardını yakalamak için yapıldığını söyledi.
Önceliklerinin toplum sağlığını korumak olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla ilçemizdeki denetimler devam ediyor. Bu denetimleri başta hemşehrilerimizin alışverişlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapmaları için gerçekleştirmekteyiz. Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için denetimlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.