Toprakkale'de üreticilere yüzde 75 hibeli soya tohumu desteği

26 Mayıs 2023 Cuma 10:42
Toprakkale'de üreticilere yüzde 75 hibeli soya tohumu desteği
TOPRAKKALE'de üreticilere yüzde 75'i bakanlık hibesiyle temin edilen soya tohumu dağıtıldı.
Toprakkale Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen programda üreticilere Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 75'i bakanlık hibesiyle temin edilen soya tohumları dağıtıldı. Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, soyanın özellikle ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi.
Soyanın Osmaniye için de ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten İlmeç, “Çünkü bizim alanlarımızın birçok yerinde soya yetiştiriciliği yapılıyor. Türkiye'de soya üretiminde 4'üncü sıradayız. Ayrıca bir münavebe ürünü olması bakımından toprağın zenginleşmesi, dinlenmesi, kendini toparlaması açısından da soya yetiştiriciliği önem arz etmekte. Bu kapsamda biz soya üretiminde hem merkezde hem Toprakkale'de hem Düziçi'nde hem de Kadirli'deki çiftçilerimize yaklaşık olarak 5 bin dekarlık alanda üretilecek bir soya tohumunu çiftçilerimizle buluşturduk. Bugün son noktayı Toprakkale'de koyuyoruz“ dedi.
Vali Erdinç Yılmaz ise başarılı bir çalışma dönemi gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü kutladı. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.