Teknolojinin güvenli ve bilinçli kullanılması anlatıldı

05 Mayıs 2023 Cuma 15:55
Teknolojinin güvenli ve bilinçli kullanılması anlatıldı
OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi eğitimcileri tarafından Bilişim Haftasında Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde; çocuklara, gençlere ve depremzede ailelere teknolojinin güvenli ve bilinçli kullanmaları ile ilgili eğitim verildi.
Masal park yanındaki çadır kentte düzenlenen etkinlikte, uzman kişiler tarafından teknoloji bağımlılığı ve bilinçli teknoloji kullanımı konusunda sunum yapıldı. Tıbbi Teknolog Sağlık Eğitimcisi Ali Can Mansuroğlu, sağlık Bakanlığı tarafından Mayıs ayının ilk haftası olarak belirlenen Bilişim Haftasında çeşitli farkındalık etkinliklerinin düzenlendiğini söyledi. Mansuroğlu, insanları ortak düşüncede birleştiren ve ulusal bilgi toplum oluşturmayı hedefleyen bilimin, bu bilgilerin bir anlamda yeniden işlenmesi olan bilişimin ve insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı üzerinde durmanın amaçlanmakta olduğunu söyledi.
Ali Can Mansuroğlu, “Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumu bilişim teknolojilerinin güvenli ve bilinçli kullanımına teşvik etmek bu konuda bilgilendirmek, sunulan hizmetlerin eş güdümlü koordinasyonunu sağlamak ve yeni hizmetlerin eş güdümlü koordinasyonunun sağlamak ve yeni hizmetleri planlamak amacı ile “Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çalışmaları yürütülmektedir"dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.