TEKNOFEST’in 'en iyi takım ruhu' ödülü SEYTİM Roket Takımı'na

14 Eylül 2022 Çarşamba 13:02
TEKNOFEST’in 'en iyi takım ruhu' ödülü SEYTİM Roket Takımı'na

ADANA,()- TEKNOFEST 2022 Roket Yarışması’nda üniversiteler ve daha önce atış yapmış liselerin katıldığı orta kategoride yarışan SEYTİM Eryurt Roket Takımı 41 takım içerisinde Türkiye 4'ncüsü olurken, “En iyi Takım Ruhu” ödülüne de layık görüldü.  Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan roket takımı Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
Öğrencilerin havacılık ve uzay teknolojileri alanlarına ilgilerini artırmak ve bu alandaki yetenekleri geliştirmeye yönelik olarak düzenlenen TEKNOFEST Roket yarışmasında dereceye giren takımların roketleri Samsun’da gerçekleştirilen TEKOFEST’te sergilenip, tanıtımı yapıldı. Lise (5 bin feet), orta irtifa (10 bin feet), zorlu görev (10 bin feet) ve yüksek irtifa (20 bin feet) kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada takımlar tasarlayıp ürettikleri roketlerle başarılı olmak için mücadele etti.
SEYTİM’İN LİSELİ GENÇLERİ ÜNİVERSİTELER KATEGORİSİNDE YARIŞTI
Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan ve çalışmalarını Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştiren SEYTİM Eryurt Roket Takımı, geçen yıl (2021) lise kategorisinde birinci olduğu için bu yıl üniversitelerle beraber orta irtifa kategorisinde yarıştı. Ön Tasarım Raporu, Kritik Tasarım Raporu, Atışa Hazırlık Raporu ve Atış Sonrası Değerlendirme Raporunda başarılı olan “SEYTİM Eryurt Roket Takımı” orta irtifa kategorisindeki roket atışını Aksaray Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirdi. Roket hedef irtifaya başarıyla ulaşırken, yarışmada beklenen asgari 4 kilogramlık faydalı yükün roketten ayrılması ile roket bileşenlerinin ve faydalı yükün paraşütle yere sağlam indirilmesi işlemleri de başarıyla gerçekleşti. Yapılan atışların puanlaması ile rapor puanlarının değerlendirilmesi sonucunda SEYTİM Eryurt Roket Takımı, yarışmayı orta irtifa kategorisinde 47 takım arasında dördüncü olarak tamamlarken, “En İyi Takım Ruhu” ödülüne de layık görüldü.
BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı makamında ziyaret eden roket takımı, desteklerinden dolayı Seyhan Belediyesi’ne ve Başkan Akay’a teşekkür etti. Başkan Akay dereceye giren roketin üzerine imzasını atarken, gençlerin Türkiye’nin bugünü ve yarını olduğunu söyledi. Gençlerin teknoloji ve bilim alanında becerilerinin üretime dönüştürülmesi amacıyla hizmete açılan SEYTİM’in hedefine ulaştığını görmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Akay, “Her zaman yanınızdayız. Yeter ki çalışın, mücadele edin ve üretin. Sonuna kadar yanınızdayız” dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.