Tatilcilerin gözdesi karavan park

12 Haziran 2022 Pazar 11:57
Tatilcilerin gözdesi karavan park

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), ()-MERSİN'de, deniz, kum, güneş ve doğa ile iç içe tatil geçirmek isteyenler soluğu, karavan kamp alanında alarak stresten uzak, konforlu, aynı zamanda ekonomik bir tatilin tadını çıkarıyor.
Pandemi dönemi sonrası insanların birçok davranışı gibi tatil alışkanlıklarının değişmesi ile Erdemli Belediyesi başta Erdemli Çamlığı ve Kumkuyu Karavan Kamp Alanı'na gelen misafirlerini özenle ağırlıyor. Mevcut yerler yüzde 90 oranında dolarken, belediye taşlık yerleri kamp alanına çevirerek, misafirlerini ağırlayabileceği alanlar oluşturuyor.
Hem çadır hem de karavan türü araçlar için de geniş alana sahip olan kamp alanlarında tatilciler, keyifli, stresten uzak, konforlu aynı zamanda ekonomik bir tatilin tadını çıkarıyor. Alt yapı hizmetlerinden temizliğe kadar gelen misafirlerin birçok ihtiyacı ile yakından ilgilenen belediye ise gelen tatilcilerin yüzünü güldürüyor. 
Erdemli'nin, karavan tutkunlarının gözde mekanlarından biri haline geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğa güzellikleriyle birlikte dünyanın en güzel kentinde yaşıyoruz. Malumunuz pandemi süreci ve sonrasında insanlar bireysel yaşamayı tercih ediyorlar. Bunun en güzel örneği Erdemli Belediyesi’nin Kumkuyu’da bulunan Karavan Kampı. İnsanlar buraya karavanlarıyla gelip, bireysel yaşamanın tadını çıkarıyorlar. Erdemli Belediyesi olarak güzel bir mekan haline getirdik burayı. Bu güzellikten faydalanmak isteyen insanlarımız da kampımızı tercih ediyorlar ve buraya geliyorlar. Burada insanlar aileleriyle, çocuklarıyla birlikte gelip deniz kenarında piknik yapmanın, burada denize girmenin, aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirmenin tadına varacaklar" diye konuştu.
Karavan hayatı sayesinde hastalık sürecini daha iyi atlattığını ifade eden Bengi Yavuz, "Ben bir hastalık geçirdim, ondan sonra eşimle karar verdik böyle bir hayat yaşayalım sakin diye. O kadar memnunum ki sanki ben gerçekten dünyamı, hayatımı yeniden yaşıyorum gibi" dedi.
Karavan hayatının komşuluk ilişkilerini daha çok artırdığını ifade eden Deniz Şendağ ise, "Karavan hayatını sevenler zaten dost insanlar, iletişimi seven insanlar. Çünkü burada duvarsız oturuyoruz, komşumla aramda duvar yok. Ben bir çay demlediğimde komşum geliyor, birlikte çayımızı içiyoruz, kahvemizi içiyoruz, duvarsız yaşam apayrı güzel" diye konuştu.
Pandemiden dolayı karavan hayatı ve doğaya ilginin çok arttığını kaydeden Mete Aybars da, "Doğayla burada iç içesiniz. Karavandan çıktığınız zaman ayağınız direk toprağa değiyor, o insanı çok mutlu ediyor. Belediye de bize gerçekten çok güzel bir imkân sundu. O doğrultuda çok rahat ediyoruz buralarda" ifadelerini kullandı. ()
-GÖRÜNTÜ

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.