Tarihi Kentler Birliği'nden Kozan Belediyesi'ne ödül

08 Eylül 2022 Perşembe 12:04
Tarihi Kentler Birliği'nden Kozan Belediyesi'ne ödül

Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),()- KOZAN Belediyesi bu yıl 21’incisini düzenlenen tarihi ve kültürel mirası koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasında ödüle layık görüldü.
Bu yıl 34 üye belediyenin 67 projeyle katıldığı yarışmada Kozan Belediyesi tarihi ve kültürel zenginlikleri ile hazırladığı proje ile ödül almaya hak kazandı. 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen Tarihi Koruma Özendirme Yarışması, Türkiye Kentler Birliği üyesi belediyelerin 'kimlikli kent' kavramını güçlendirmesini, kentin hafıza mekanlarını geleceğe taşınmasını, atıl durumdaki yapıları restore ederek yeniden işlevlendirmesini ve yaşayan, canlı odaklara, kamusal alanlara dönüştürmesini destekliyor. Tek yapı ölçeğinde onarımlar ile sokak, çarşı, mahalle gibi çok boyutlu yürütülen kentsel mirası koruma çalışmaları bu yarışma sayesinde tanıtılıyor, düzenlenen ödül töreniyle projeler sergileniyor ve ilgili kesimlerle paylaşılıyor. 7 proje ödülü, 7 uygulama ödülü, 8 süreklilik ödülü ve 9 başarı ödülünün verileceği tören ise Eylül ayı sonunda İstanbul’da yapılacak olan TKB meclis toplantısında düzenlenecek.
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile gurur duyduklarını belirterek, “İlçemiz binlerce yıllık geçmişi ve bu geçmişten gelen izlerin korunmasında büyük bir özveri içinde olmuştur. Bizlerde tarihimizi koruyarak ve gelecek nesillere aktararak tarih turizminde ilçemizi ön plana çıkararak çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.
Kozan Belediyesi yarışmaya, Çamurdan Konağı restorasyon projesi, Mustafa Kemal Sokak sokak sağlıklaştırma projesi, Yapıcı Konağı restorasyon projesi, Yegenoglu ve İnkılap Sokağı sokak sağlıklaştırma projesi ile katılarak uygulama ödülünü almaya hak kazandı. Kozan Belediyesi geçtiğimiz aylarda Müze Özendirme Yarışması'nda ödül almıştı. ()                    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.