Suriye’de 98 bin kişiye kurban eti ulaştırıldı

13 Temmuz 2022 Çarşamba 14:45
Suriye’de 98 bin kişiye kurban eti ulaştırıldı
SURİYE’nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 451 hisse kurban kesimi yapılarak, etleri savaş mağduru 98 bin 40 kişiye ulaştırıldı.
'Bir Hisse Mutluluk' sloganıyla başlattığı 2022 yılı Kurban Bayramı çalışmalarını tamamlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de 2 bin 451 hisse kurbanlık kesimi yaparak etlerini İdlib, Afrin, el Bab, Cerablus, Azez, Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerindeki muhtaç ailelere teslim etti. İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, savaşın içerisindeki 12’nci Kurban Bayramı’nı geçiren Suriye halkının bayramı büyük bir mutlulukla karşıladığını söyledi. Kılıç, "Suriye halkı, 12 yılı aşkın bir süredir savaşla boğuşuyor. Savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veren siviller artık çok yoruldu. Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bu bölgedeki insanların yüzlerinde tebessümü görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Kurban Bayramı boyunca Suriye’deki 98 bin 40 sivile kurban eti ulaştırdıklarını anlatan Kılıç, "Suriye'de mevcut savaşın başından bu yana yardım çalışmalarını sürdürüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Suriyeli savaş mağdurlarını yalnız bırakmadık. Suriye’deki ihtiyaç sahibi siviller için bölgede 2 bin 451 hisse kurban kestik. Bu kurbanların etlerinden 19 bin 608 ailedeki 98 bin 40 kişi istifade etti. Kurban bağışında bulunan tüm hayırseverlere Allah kabul etsin diyoruz’’ şeklinde konuştu.
Cüneyt Kılıç, Hindistan’da kesimi yapılan 2 bin 800 hisse kurbanın etini de dondurulmuş vaziyette Suriye’ye sevk ederek birkaç hafta içerisinde 22 bin 400 aileye dağıtacaklarını sözlerine ekledi. ()

FOTOĞRAFL

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.