Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali başladı

21 Haziran 2022 Salı 10:49
Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali başladı
MERSİN'in Silifke ilçesinde bu yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali törenle başladı. 
Festival çelenginin Atatürk Anıtına konulması ile başlayan kutlamalar kurdela kesimi ve yaş kütüğüne 49. yıl brövesinin çakılmasıyla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Silifke Belediye Başkanı Sadık  Altunok, “Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın hastalık nedeniyle iki yıldır ara verdiğimiz Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizi bu yıl coşku ve sevinç içerisinde siz değerli hemşehrilerimizle ve misafirlerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Silifke festivali  program içeriğinin çok zengin olmasının yanı sıra ses yarışmaları, el işi sergileri, en iyi yoğurt yapma ve Silifke’ye özgü bir yiyecek olan en iyi batırık yapma yarışmaları, sportif müsabakalar, Göksu Irmağı üzerinde rafting sporu, Yörük kültürü etkinliklerinin yer alması da festivalimize ayrı bir değer ayrı bir önem kazandırmaktadır" dedi.
Festivalde ayrıca Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da birer konuşma yaptı. Yurt dışından ve yurt içinden gelen halk oyunları guruplarının yanı sıra Silifke Belediyesi Halk Oyunları gurubu da festivale katılan misafirlere ve vatandaşlara folklor gösterisinde bulundular. Başkan Altunok ayrıca festivale katılan misafirlere meşhur Silifke yoğurdu da ikram etti. ()


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.