Silifke'de Anadolu Kalkınma Vakfı'ndan eğitime destek

19 Ocak 2023 Perşembe 11:11
Silifke'de Anadolu Kalkınma Vakfı'ndan eğitime destek
MERSIN'ın Silifke ilçesinde Anadolu Kalkınma Vakfı tarafından eğitime 3 milyon liralık destek yapıldı.
Taşucu Mahallesi'nde bulunan Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Anadolu Kalkınma Vakfı tarafından kapalı halı saha ve yönetim ofisi, sporcuların giyinme kabinleri ve duşlardan oluşan toplamda 3 milyon TL tutarında bir tesis için temel atma töreni düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen temel atma törenine Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Silifke İlçe Emniyet Müdürü İsmail Petek,  Silifke Belediye Başkanı Sadık Atunok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin,Taşucu Liman Başkanı Orhan Nas, Anadolu Kalkınma vakfı Temsilcisi Salih Tekinol, Silifke Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi ve Tesis sorumlusu Murat Araycı, AK Parti Silifke İlçe Bakanı Mehmet Emin Kurt, MHP İlçe Başkanı Levent Noğay, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Okul Müdürleri ve okul öğrencileri katıldı. Okul bahçesine yapılacak olan futbol sahasının için toplanan kalabalığa bilgi veren Tesis sorumlusu Murat Araycı, “Okul Müdürümüz Asım Seminer hocamızla okulda böyle bir eksiğin varlığını konuşmuştuk birkaç kez. Bizler bu durumu Anadolu Kalkınma Vakfı Başkanı Ahmet Akyürek’e ilettik ve kendisi seve seve kabul ettiğini söyledi. Şuanda 3 milyonu bulacak şekilde bir destekleri olacak” dedi.
Okul müdürü Asım Semizer ise, “Anadolu Kalkınma Vakfı tarafından okulumuza futbol sahası yapılacak olması bizleri ve öğrencilerimize çok mutlu etti. 1 dönümlük alan içerisine yapılacak olan tesisin 45 günde bitirilmesi planlanıyor. Yapımına başlanan bu halı saha, göreve başladığım 2018 yılından bugüne kadar hayalini kurduğum bir gelişmeydi. Lakin bunca zamandır çok aramama rağmen bir hayırsever bulamamıştım. Bu hayallerimin kapısını aralayan kişi Silifke Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi ve tenis şubesi sorumlusu Murat Araycı oldu. Öğretmenler gününde incelik yaparak şahsımı ziyaretlerinde okulun halı saha ihtiyacını belirttiğim sohbet sonrasında, Anadolu Kalkınma Vakfı başkanı değerli hemşerimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Akyürek beyle görüşerek okulumuza bu halı sahayı kazandırmıştır. Kendisine ve Ahmet Akyürek hocamıza öğretmen ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TAŞUCU VE İLÇE GENELİNE HİTAP EDECEK OLAN BİR SAHA OLACAK
Gelişmekte olan Taşucu için önemli bir açığı kapatacağının altını çizen Müdür Semizer, “Halı saha yapımı ile ilgili hayalimin nedeni, Okul bahçesinin beden eğitimi derslerini yapabilecek koşulda olmaması, öğrencilerimizin spor yapabilecek bir alanın kurulması ile ilgili talepleri, ayrıca beldede ikamet eden gençlerin ve belde sakinlerinin Spor yapabilecekleri bir sahanın bulunmamasıydı.   Hali hazır da yapılan bu kapalı halı sahanın tüm bu ihtiyaçlara cevap verebileceği gibi, Okulu bir cazibe merkezi haline dönüştürerek gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabileceğimiz ve daha çok sosyalleşmelerini sağlayabileceğimiz bir spor alanını okulumuza ve çevremize kazandırıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.
Temel atma töreni kurbanlar kesilip dua edilmesiyle son bulurken, törene katılımcılara ve öğrencilere ikramlarda bulunuldu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.