'Sıfır Atık Kütüphanesi' hem öğrencileri hem de bölge halkını ağırlıyor

29 Aralık 2022 Perşembe 10:51
'Sıfır Atık Kütüphanesi' hem öğrencileri hem de bölge halkını ağırlıyor
MERSİN'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde oluşturulan 'Sıfır Atık Kütüphanesi' öğrencilerin yanı sıra bölge halkının da kullanımına açıldı.
Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Sıfır Atık Yönetimi Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl 'Sıfır Atık Kütüphanesi' açılması için harekete geçildi. 2 aylık çalışmanın ardından kütüphane açıldı. Kütüphanesinin oluşturulmasında okul çalışanları, öğrenciler, veliler ve bölge esnafı destek verdi. 3.500 kitabın bulunduğu kütüphanede, internet bağlantılı 2 bilgisayar, zeka oyunları alanı ve okuma köşeleri yer alıyor. Okul içinde öğrencilerin kullanımına açık olan kütüphane aynı zamanda bölge halkının kullanımına da açık.
Okul Müdürü Cafer Selvi, "Sıfır Atık Projesinden sorumlu Okul Müdür Yardımcımız Üzeyir Seyrek’in başvurusu ile başlayan süreçte önce proje ekibi oluşturduk. Ekipte Müdür Yardımcısı Seyrek, Psikolojik Danışman Fatma Ören, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cemile Kıcalı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Şükriye Keleş, Matematik Öğretmeni Osman Türer ve İngilizce Öğretmeni İnci Tuğba Filoğlu Erdem bulunmaktadır. Ekip bölgemizde bulunan atıklarla ilgili bir araştırma yaparak limon sandıklarının ana planda olduğu bir tasarım fikri oluşturdular. Sandıklarla uyumlu şekilde paletler, eski araba lastikleri, okulumuzda bulunan eski kapı, bilgisayar vb malzemeler kullanıldı. Çevre esnafından alınan destekle araba tekerleri örülerek koltuk haline getirildi. Boyama işlerini öğretmenlerimiz, yardımcı personelimiz ve öğrencilerle beraber yaptık. Atık semaverden ahize yapıldı. Ünlü şairlerimizin tanıtımları ve şiirleri ile pencere giydirmeleri yapıldı. Velilerimizin gönderdiği hasır, kilim gibi eşyalar ile kütüphanemiz son şeklini aldı. Açılıştan sonra okulumuza ziyarete gelen komşu okullarımız ve il dışından mola vermek için okulumuzda duran Niğde’den gelen genç misafirlerimiz kütüphanemizi çok beğendi" diye konuştu.
'VATANDAŞLAR DA KÜTÜPHANEDEN FAYDALANIYOR'
Okul öğretmeni Cemile Kıcalı ise, "Kitap alan ve okuyan öğrenci sayısı önceki yıllara göre yüzde 100 oranında artmıştır. Kitapların bilgisayar ortamına kayıt edilmesi sağlanmış ve öğrenci alış-verişleri buradan takip edilmiştir. Bu sayede kitap kaybı yaşanmamıştır. Verilerimize göre 2022 yılında okulumuza kayıtlı 280 öğrencimizden 186’sı kütüphanemizi kullanmıştır. Bu öğrencilerimiz 1748 kez kütüphaneden kitap almıştır. Ayrıca okul dışından 27 vatandaş 42 kitap alarak kütüphanemizden faydalanmıştır. Öğrencilerimiz internet araştırmaları için bilgisayarlarımızı 245 kez kullanmıştır. Sınıf etkinleri bu alanda düzenlenmiş, öğretmen ve öğrencilerle beraber kütüphanede kitap okuma saatleri planlanmış ve uygulanmıştır. Ayrıca okulumuzda yapılan Tubitak Araştırma Projeleri için kütüphane kullanılmaktadır" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.