SGK 40'ıncı yılını kutladı 

22 Haziran 2022 Çarşamba 13:42
SGK 40'ıncı yılını kutladı 

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40’ıncı kuruluş yıldönümü renkli görüntülerle kutlandı. 
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda düzenlenen programa, Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il protokol üyeleri ve eşleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı personel ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir’in kutlama mesajı okundu.
Programda yaptığı konuşmasında 1982 yılında kurulan, 2016 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak denizlerde silahlı kolluk kuvveti olarak görev icra eden Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın çok önemli görevler yerine getirdiğini belirten Vali Pehlivan, "Vatanımızın her karış toprağı kutsal, karada nasıl her bir çakıl taşı için güvenlik güçlerimiz mücadele ediyorsa, denizlerimizde de mavi vatanımızda da her bir damla su için aynı mücadele veriliyor. Bu hususta Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza bağlı birliklerimiz hayati görevler icra ediyor.. Ülkemiz genelinde 4 Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı var. Biri de Mersinimizde. 320 kilometresi Mersin de olmak üzere 1300 kilometreyi yakın sorumluluk sahasıyla yaklaşık 215 bin kilometrekare alanda, Sahil Güvenlik Komutanlığımız personeliyle, ekipmanlarıyla, botlarıyla, gemileriyle güvenliği sağlıyor. Ekiplerimiz denizlerde asayişin temini konusunda, uyuşturucudan, kaçakçılığa kadar çeşitli görevler yapıyor. Özellikle yasadışı göçmen kaçakçılığıyla, bunu organize edenlerle ilgili de çok yoğun mücadeleler veriyor. Kaçak göçmenlerle yaptığı mücadelede zalimce değil, insanca muamelede bulunuyor, insanlarım denizlerde boğulmalarının önüne geçiliyor, kurtarılıyor. Sonrasında gerekli hukuki işlemler elbette ki ilgili mevzuat hükümlerine istinaden yapılıyor. Bu süreçte medeniyet değerlerimizle örtüşen nitelikte, uluslararası evrensel değerlerle ve hukuk kurallarıyla da çelişmeyecek şekilde vazifelerini hassasiyetle yerine getiriyorlar.  Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz yasadışı unsurlara karşı çeşitli operasyonlar da yapıyorlar. Bu operasyonların bir kısmını kurumsal bazda, bir kısmını da diğer kolluk birimlerimizle birlikte yürütüyorlar. Uluslararası sularda Deniz Kuvvetlerimize bağlı ekiplerle de iş birliği içerisinde hareket ediyorlar. Ortak tatbikatlar yerine getiriyorlar, hasılı diğer kolluk birimlerimiz gibi meşakkatli bir görev icra ediyorlar" dedi. 
Sahil Güvenlik ve Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek’in de bir konuşma yaptığı programda, çeşitli aktiviteler ve yarışmalar yapılarak, Sahil Güvenlik Helikopteri ve İnsansız Can Kurtarma Aracı ile kurtarma faaliyeti canlandırıldı.
Akdeniz Sahil Güvenlik 40'ıncı Yıl Yelken Kupası ile Gemicilik Yarışmaları’nda başarılı olan personele ödülleri, Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Vali Ali Hamza Pehlivan'ın TCSG Yaşam Gemisi Ziyaret Defterini imzalamasının ardından program, protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından TCSG Yaşam Gemisi ile seyir icra edilmesiyle devam etti. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.