Seyhan’da en düşük işçi maaşı 7 bin liranın üzerinde olacak

28 Temmuz 2022 Perşembe 12:21
Seyhan’da en düşük işçi maaşı 7 bin liranın üzerinde olacak
SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, asgari ücretin 5 bin 500 lira açıklanmasının ardından belediyede görev yapan işçilerinin en düşük maaşının 7 bin liranın üzerinde olacağını açıkladı.
Belediye işçilerinin maaşları konusunda değerlendirme yapan Başkan Akif Kemal Akay, emeğin önemine vurgu yaptı. Akay, “Seyhanlı'ya yapılan hizmeti, belediyede çalışanlar, yani emek verenler yapıyor. Emek verenleri de düşünmek zorundayız. Bugün Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı 6 bin lirayı aşmış durumda. Piyasaya baktığımızda da vereceğimiz ücretin bu rakamın üzerinde olma mecburiyeti olduğunu görüyoruz. Bu nedenle belediyede çalışan personelin en düşük ücretinin en az 7 bin liranın üzerinde olacağını söyleyebiliriz” diye konuştu. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.