Seyhan Sanat Evi'nde ahşap oymacılığı kursu 

04 Nisan 2023 Salı 12:56
Seyhan Sanat Evi'nde ahşap oymacılığı kursu 
SEYHAN Sanat Evi'nde, asırlar boyunca var olan ancak günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan meslekler yeniden hayat buluyor. Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan ancak modern yaşamın getirdiği yenilikler ve kolaylıklar nedeniyle adeta tozlu raflarda yerini alan ahşap oymacılığı, Seyhan Sanat Evi bünyesinde açılan atölyeyle yeni sanatçılar yetiştiriyor.
Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis içerisinde hizmet veren Sanat Evi bünyesindeki ahşap oymacılığı atölyesinde açılan kurslara Adanalılar yoğun ilgi gösteriyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın da kursiyeri olduğu atölyede, kursiyerler aldıkları eğitimle her biri el emeği sanat eserleri üretiyorlar. Kursiyerler ürettikleri ürünlerden gelir de elde ederken, atölyenin eğitmeni ahşap sanatçısı Serdar Tektaş, ahşap oymacılığının asırlardır var olan ancak kaybolmaya yüz tutmuş bir sanat dalı olduğunu kaydetti.
“İÇİMİZDEKİ GÜCÜ DIŞIMIZA AKTARMA SANATI”
Tektaş, "Ahşap oymacılığı Selçuklu’da nam yapmış, Osmanlı’da altın çağını yaşamış günümüzde tozlu raflarda yerini alan bir meslek dalı. Buradaki insanlar günün stresini atıyor. Bir ölçüde terapi oluyor ve kaliteli bir vakit geçiriyor. Çokça insanların faydalanabileceği bir alan. Diğer mesleklerden ayırt eden kısmı da bu zaten. İstedikleri deseni, motifi, içimizdeki gücü dışımıza aktarma sanatıdır diye adlandırıyoruz” dedi.
Ahşap oymacılığı kursunu terapi sınıfı diye adlandıran kursiyer Gamze Özerkan ise “Burayı keşfetmem benim için büyük bir şans. İyi ki burada ahşap oymaya başladım. Ahşap oyma sınıfı gerçekten dış dünyanın kaosundan karmaşasından kurtulmamız için çok güzel bir ortam. Ben buraya terapi sınıfı diyorum. Burada bir aile gibi olduk kursiyer arkadaşlarımızla birlikte” diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.