Seyhan'dan Çölyak hastalarına dörtte bir fiyata glutensiz ekmek

21 Haziran 2022 Salı 13:29
Seyhan'dan Çölyak hastalarına dörtte bir fiyata glutensiz ekmek
SEYHAN Belediyesi tarafından Çölyak hastaları için Akkapı Mahallesi’nde kurulan fırında  üretilen 500 gramlık glutensiz ekmek, Seyhan Halk Pazarı’nda piyasanın yaklaşık dörtte biri fiyatına satışa sunuldu. Çölyak hastalarından tam not alan yüksek kalitedeki ekmek dışında başka glutensiz gıdaların üretimi için de çalıştıklarını belirten Başkan Akif Kemal Akay, "Elimizden geldiği kadar çölyak hastalarının yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz" dedi.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çölyak hastalığıyla ilgili bilinçlendirme etkinliğinde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, çölyak hastalarının yaşamlarını kolaylaştırma konusunda sürdürülen çalışmaların olgunlaşma aşamasına geldiğini kaydetti. Glutensiz gıdalara erişim ve glutensiz gıda fiyatlarının yüksekliğinin çölyak hastalarının en önemli sorunları olduğuna dikkati çeken Başkan Akay, "Piyasada glutensiz ürüne ulaşmak zor olduğu gibi, bu tür gıdaların fiyatları da aile bütçesini oldukça zorlayacak düzeyde. Bu gerçeklerden yola çıkarak uzunca zamandır düşündüğümüz çalışmayı tamamlama noktasına geldik. Sizlere elden geldiğince yardımcı olabilmek için çalışmaya başladık" diye konuştu.
GLUTENSİZ EKMEK ÜRETİMİ İÇİN FIRIN KURULDU
Akkapı Mahallesi'nde bir fırın kurup glutensiz ekmek üretmeye başladıklarını aktaran Başkan Akay, üretilen ekmeğin çölyak hastaları tarafından beğenilmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Ekmek dışında da glutensiz gıda üretmek için çalıştıklarını Akay, “Özellikle Çölyak hastası çocukların, sağlıklı çocuklar gibi gıda tüketebilmeleri amacıyla sadece glutensiz ekmek değil, çeşitli mamulleri de yiyebilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Süreç içinde bunları göreceğiz ve başaracağız. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde sizlerin sıkıntılarını en aza indirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.
DÖRTTE BİR FİYATINA SATILIYOR
Adana Çölyak Derneği Başkanı Safiye Şumnu da Seyhan Belediyesi’nin ürettiği glutensiz ekmek numunelerinin çölyak hastaları tarafından beğenildiğini söyledi. Biz de Varız Derneği üyesi ve Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Biriminde görev yapan eğitimci Ebru Sözer ise konuşmaların ardından katılımcıları çölyak hastalığıyla ilgili bilgilendiren bir sunum yaptı.
Etkinliğin ardından katılımcılara gluten içermeyen gıdalar ikram edildi. Çölyak hastaları üretilen yüksek kalitedeki glutensiz ekmeğe piyasada satılan emsallerinin yaklaşık dörtte bir fiyatına Seyhan Halk Pazarı’ndan ulaşabilecek.  ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.