Seyhan Belediyesi'nden depremzedeler için dayanışma seferberliği

13 Şubat 2023 Pazartesi 13:38
Seyhan Belediyesi'nden depremzedeler için dayanışma seferberliği
SEYHAN Belediyesi, Adana’da depremden etkilenen vatandaşların başta barınma olmak üzere gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bir yandan da diğer illerdeki depremzedelerle dayanışma çalışmalarına yoğunlaşan Seyhan Belediyesi, AFAD, belediyeler ve diğer kurum, kuruluşlarla işbirliği halinde, hem arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor hem de depremden kurtulan vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak topladığı yardımları deprem bölgesine gönderiyor. Sosyal yardım ekipleri halka açılan belediyeye ait tesisler ile diğer güvenli alanlarda barınan vatandaşlara aşevi mutfaklarında pişirilen sıcak yemekleri ve çorbaları, hazırlanan kumanyaları ikram edip, açık alanlarda geceyi geçirenlere yakacak desteği de veriyor.
2,5 TON SÜT ÇOCUKLARA ULAŞTIRILDI
Temizlik işleri ekipleri ise depremzedelerin yaşanan facianın ardından sığındığı ibadethanelerin iç ve dış temizliğini gerçekleştirip, daha hijyenik hale getiriyor. Ayrıca afetzede ailelerin çocukları için süt üreten mandırada pastörize edilen 2.5 tondan fazla süt güvenli toplanma alanlarındaki ailelerin çocuklarına ulaştırıldı.
SEYHAN ARAMA KURTARMA EKİBİ HATAY’DA
Depremin hemen ardından Çukurova ilçesindeki enkaz alanlarında arama kurtarma çalışmalarına katılan Seyhan Arama Kurtarma (SAK) ekibi, buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından İskenderun’da arama kurtarma çalışmalarında görev yapmaya başladı.
YARDIMLAR AFET BÖLGELERİNE ULAŞTIRILIYOR
AFAD ve deprem bölgesindeki belediyelerle işbirliği halinde belirlenen acil ihtiyaçlar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında, vatandaşların da desteği ile toplanan malzemeler zaman kaybetmeden TIR’lara ve kamyonetlere yüklenerek afet bölgelerine gönderiliyor.
KARATAŞ’TAN SAMANDAĞ’A BALIKÇI TEKNELERİYLE YARDIM AĞI
Öte yandan depremzedelere yönelik dayanışma ağını genişleten Seyhan Belediyesi, Karataş Kaymakamlığı ve Karataş Belediyesi ve gönüllülerle birlikte deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan barınma, ısınma malzemeleri ve gıda maddelerini balıkçı tekneleri aracılığıyla depremin ağır hasar verdiği Samandağ’a ulaştırıyor.
BAŞKAN AKAY ALANDAN AYRILMIYOR
Muhtarlarla birlikte depremden zarar gören vatandaşları ziyaret edip, onların ihtiyaçlarını ve sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, bu ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanmasını sağlıyor. Diğer illerdeki depremzedelerin acil ihtiyaçlarının hızlı, güvenilir ve doğru bir şekilde giderilmesine yönelik olarak da afet bölgesini ziyaret edip yetkililerle bir araya gelen Başkan Akay, bu ziyaretler doğrultusunda başta jeneratör, soba, odun, kömür, ekmek, bebek bezi, battaniye olmak üzere acil ihtiyaç malzemelerinin bölgeye sevk edilmesini sağlıyor. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.