Seyhan Belediyesi çöp konteyneri üretiyor

19 Eylül 2023 Salı 10:50
Seyhan Belediyesi çöp konteyneri üretiyor
SEYHAN Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde kurulan atölyede, belediyenin ihtiyacı olan çöp konteynerleri üretilmeye başlandı.
Koronavirüs pandemisi döneminde tasarruf ve üretim odaklı belediyecilik anlayışını hayata geçiren Başkan Akif Kemal Akay’ın, Dikimevi ile başlattığı üretim yelpazesi gün geçtikçe genişliyor.  Belediye işçilerinin kıyafetlerini dikmek üzere kurulan Dikimevi’nin hemen ardından boya atölyesi, kompost tesisi, deterjan üretimi, hijyenik ped, glütensiz gıda, süt, peynir, yoğurt, tartan zemin, tıbbi aromatik bitki ile genişleyen üretim yelpazesine önemli bir alan daha eklendi.
Vatandaşların evsel atıkların toplandığı çöp konteynerleri de Seyhan Belediyesi bünyesinde üretilmeye başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyede, yeni çöp konteynerleri belediye çalışanları tarafından üretilerek halkın hizmetine sunuluyor. Hasar görmüş konteynerler de yine aynı atölyede onarılarak yeniden kullanılabilir hale getiriliyor.
ÖNEMLİ ORANDA TASARRUF ELDE EDİLECEK
Seyhan’ın Türkiye’nin 53 ilinden daha büyük bir ilçe olduğunu anımsatan Başkan Akay, kaynakların oldukça kıt olduğu günümüzde her alanda tasarrufun çok önemli olduğunu vurguladı. Seyhan Belediyesi’nin doğumdan ölüme vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaptığını kaydeden Başkan Akay, “96 mahallemizde çok büyük bir nüfusa hizmet veriyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için kaynaklarımızı doğru kullanmamamız gerekiyor. Bunun yolu da tasarruftan geçiyor. Kurduğumuz atölyelerde üreten bir belediye olarak birçok alanda çok önemli oranda tasarrufu sağladık. Şimdi bu alanlara bir yenisini daha ekledik. Çöp konteynerlerimizi de artık satın almak yerine kendi atölyemizde üretiyoruz. Her şey Seyhan ve Seyhanlı için” dedi. ()

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.