Savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı

14 Eylül 2022 Çarşamba 17:15
Savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı
SURİYE’NİN  İdlib ve Halep kenti kırsalındaki çadır kent ile kamplarda yaşayan 25 bin aileye et yardımı yapıldı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan et yardımları ile ilgili açıklama yapan vakfın Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Suriye'nin İdlib ili kırsalında yaşayan savaş mağduru 25 bin aileye et yardımı yaptıklarını kaydetti.
Suriye'deki kamplarda ve çadır kentlerde yaşayan sivillere gıda, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında destek verdiklerini aktaran Tosun, ‘‘Hava saldırılarından ve çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara yerleşen ailelere düzenli olarak desteklerimizi sürdürüyoruz’’ dedi. Tosun, ‘‘Çadır kent ve kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin hayatlarının normale dönüş çabalarında kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu insanların sadece hayatta kalmaya değil aileleriyle birlikte huzurlu bir şekilde yaşamaya ihtiyaçları var. Bu kapsamda çeşitli dönemlerde hayırseverler tarafından Suriye’ye bağışlanan adak, akika ve nafile kurban etlerini, İdlib ve Halep illerinin kırsallarında yaşayan sivillere dağıttık. Dağıtmış olduğumuz 50 ton etten toplam 25 bin aile ve yaklaşık 150 bin kişi istifade etti’’ şeklinde konuştu.
İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.()

, GÖRÜNTÜLÜ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.