Saros’ta denizden çuvallar dolusu çöp toplandı

06 Haziran 2022 Pazartesi 16:30
Saros’ta denizden çuvallar dolusu çöp toplandı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), ()-EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı İbrice Limanı’nda dalgıçlar taarfından dip temizliği yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren dip temizliğinde 10 çuval lastik, demir boru, cam şişe ve plastik atık toplandı.

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) ile Edirne Saros Körfezi Sualtını Koruma ve Turizmi Geliştirme Derneği’nce, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle İbrice Limanı’nda dip temizliği yapıldı. Limanda bulunan dalış okulu eğitmenleri ve gönüllü dalgıçlarca yapılan ve yaklaşık 2 saat süren dip temizliğinde 10 çuval lastik, demir boru, cam şişe ve plastik atık toplandı.

GÜNEKAB Başkanı Erhan Engin, yaptığı açıklamada, “Bilinçli olduğumuz zaman ve çevre koruma bilinciyle yaklaştığımızda Saros Körfezi’nde çok daha iyi bir yaşam kalitesi bulacağız. Bu anlamda herkesten bilinçli olmalarını ve daha çevreci yaklaşmalarını istiyoruz. Bu yapmış olduğumuz etkinlik bölge halkını ve gelen misafirleri bilinçlendirmek adınaydı. Girmiş olduğumuz bu yaz sezonunda bu gibi etkinlerimize devam edeceğiz. Bizlere böyle güzel bir etkinlikte yardımcı olan Edirne Saros Körfezi Sualtını Koruma ve Turizmi Geliştirme Derneği ile dalgıçlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Toplanan çöpler ise GÜNEKAB personelince araca alınarak Keşan’da bulunan Düzenli Katı Atık Depolama ve Bertaraf Sahası’na götürüldü.()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.