Sarıçam’a 87 milyon liraya mal olacak 3 dev yatırımın temeli atıldı

06 Ekim 2022 Perşembe 12:26
Sarıçam’a 87 milyon liraya mal olacak 3 dev yatırımın temeli atıldı
ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıçam İlçesi Buruk Mahallesi’nde 87 milyon liraya mal olacak 3 dev yatırımın temeli atıldı.
İlçede 9,5 kilometrelik kanalizasyon hattı, 14 kilometrelik içme suyu hattı ve 2 adet içme suyu deposunun temeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından atıldı. Buruk Mahallesi TOKİ konutları yanında düzenlenen temel atma törenine siyasiler, muhtarlar, bürokratlar ve bölge halkı katıldı.
Coşkulu katılım için Sarıçamlılara, özellikle kadınlara teşekkür eden Başkan Zeydan Karalar, “1989’da Buruk’a gelmiştik ve o zaman altyapı yoktu. Altyapı sorununu da bu kardeşiniz çözdü. 3 yıl boyunca belediyeyi millete hizmet eder hale getirmek için uğraştık. Bunu başardık. Sarıçam’da sık sık su kesiliyordu. Yoğun çalışarak ve öncelikle su sıkıntısını giderdik. Elektrik kesintisi yaşandığında meydana gelen su kesintisinin bizden kaynaklanmadığı bilinmeli. Sarıçam’da su sıkıntısını ortadan kaldırmak için 100 milyon lira para harcadık. Altyapı çalışmaları gerçekleştirdik ve yenilerini yapıyoruz. 48 bin kişinin su sorununu en az 20 yıl boyunca ortadan kaldırmak için yeni yatırımlar yapıyoruz. Bugün temelini atacağımız depo bunun bir parçası. Bugüne kadar Sarıçam’a altyapı ve su için 182 milyon lira para harcadık” dedi.
SARIÇAM’DA CİDDİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ
Sarıçam’da hizmetlerin devam edeceğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Ahmet Zembilci Bulvarı’nın köprü ihalesi yapılacak. Bu bulvarın köprü dahil maliyeti 135 milyon lira. Üniversite Yolu’nu yapıyoruz. Stadyum yolunu ve bölge ulaşımını rahatlatacak 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Çok büyük bir parkı buraya yapıyoruz. Bir kreş bitti, ikinci kreşin temelini atacağız. Sarıçam’da çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Sarıçam’ı önemsiyoruz ve çok ciddi bir yerleşim merkezi olacağını biliyoruz" diye konuştu.
YENİ EKMEK BÜFELERİ VE OTOBÜS DURAKLARI SÖZÜ
Karalar, şöyle devam etti:
"Kadın kardeşlerimizle sohbetimizde ekmek büfeleri, duraklar için söz verdim ve söz verdiklerimi yapacağımı biliyorsunuz. Şu anda 61 otobüsün parasını verdik. 20 otobüs daha alıyoruz. 250 otobüsümüz çalışıyor ama belediyemizin otobüslerine yığılma oluyor.  Yeni otobüslerimiz hatlara girecek yakında. Belediye ekmeği şu anda 1 lira 75 kuruş. 1 yıldır Türkiye’deki bütün belediyeler ekmeğe zam yaptı, biz yapmadık. Memleketin, milletin mağduriyetini biliyoruz. Ama 1 lira 75 kuruşa da girdi fiyatları bu kadar artarken bir noktaya kadar dayanabilirsiniz. Bir yerde ekmek 4 lirayken, bir yerde 1 lira 75 kuruş olunca rağbet de artıyor doğal olarak. Günde 320 bin ekmek kapasitemiz var ve tamamını kullanıyoruz. Ekmekten her ay 15 milyon zarar ediyoruz, otobüsten de 30 milyon lira zarar ediyoruz. Bunları sineye çekiyoruz ama bir noktada zarar miktarının artmasını engellemek zorundayız. Halka hizmeti devam ettirmek zorundayız.”
GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇILIŞLARA GELİYOR
19 Ekim 2022’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak açılışların ve temel atma törenlerinin duyurusunu da yapan Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Otogarın önünde devasa bir altgeçit yapıyoruz. Karayollarının yaptırdığını zannediyorlar. 140 milyon liraya yapıyoruz. 19 Ekim 2022’de bizim genel başkanımız gelecek ve açılışını yapacağız. 90 gün içinde bitirmiş olacağız altgeçit inşaatını. Kadın Sığınma Evi’nin temelini atacağız. Kız ve erkek öğrenci yurdu açılışı yapacağız. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın tamamını yeniledik, Ray Sokak’ı yaptık. Onu hizmete açacağız. 2 kreşin temelini atacağız, 2 kreşin de açılışını yapacağız. Bütün bunları tek kuruş borçlanmadan yapıyoruz. Batmış bir belediyeyi yüzdürdü bu kardeşiniz ve şu anda Adana’da otobüsler dahil 1 milyarlık yatırımı borçlanmadan yapıyoruz."
FOSEPTİK SORUNU ORTADAN KALDIRILIYOR
Buruk-İstiklal Mahallesi Muhtarı Nusret Günalan, temeli atılacak su depolarının bölgedeki su sorunun çözeceğini söyledi. Yapılacak kanalizasyon hattının da, fosseptik çukuru sorununu ortadan kaldıracağını belirten Nusret Günalan, ekmek büfeleri ve diğer hizmetler için Başkan Zeydan Karalar ve ekibine teşekkür etti. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.