Reyhanlı’da Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri ile Kitap Fuarı etkinliği  

26 Kasım 2022 Cumartesi 09:23
Reyhanlı’da Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri ile Kitap Fuarı etkinliği  
HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde Türk yazar, çevirmen, düşünür ve sosyolog Cemil Meriç'in isminin verildiği  2. İrfan ve Sanat Günleri ile Kitap Fuarı etkinliği düzenlendi.
İlk etkinlik Cemil Meriç’in doğumunun 106’ıncı yılında Cemil Meriç Kültürevi'nde gerçekleştirildi. Törene kızı Prof Dr. Ümit Meriç, milletvekilleri, ilçe kaymakamı, belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri katıldı. Törende konuşan Prof Dr. Ümit Meriç, "Her bitki bir tohumdan ürer. Cemil Meriç’in tohumu burada toprağa sızmış ve fidan olmuş, ağaç olmuş. Meyveler vermiş ve vermeye devam ediyor. Burada doğmuş olan Cemil Meriç’in düşüncesinde binbir tane irfan ,yeni fikir, yeni kitap gizlidir. 38 yaşında gözlerini kaybetmiştir. 12 ciltlik eserlerini ondan sonra kaleme almıştır. Ama bugün eserlerinin baskısı 300’ü geçmiştir" dedi.
KİTAP FUARI AÇILDI
Cemil Meriç Kültürevi’nde hazırlanan etkinliğin ardından Prof Dr. Ümit Meriç belediye binası önünde kurulan stantlarda yer alan Cemil Meriç adının verildiği  kitap fuarının açılışına katıldı. Meriç, burada yaptığı açıklamasında şöyle dedi: "Reyhanlı’daki bu kitap fuarına babam Cemil Meriç’in adı verildi. Cemil Meriç Reyhanlı’da doğmuştur. Cemil Meriç aslında okuyan Türkiye’nin önderi olmalıdır, timsali olmalıdır ve Reyhanlı Belediyesi'nin yaptığı bu güzel hareketle de zaten Cemil Meriç Türkiye okurlarının piri haline gelmiştir.”
Törende mehter takımı ile halk oyunları ekipleri de birer gösteri sundu. Meriç ve protokol üyeleri kitap fuarını gezerek inceleme yaptı. Meriç, okurlarının kitaplarını imzaladı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.