Reyhanlı Eğitim Kampüsü’nde Dünya Yetimler Günü iftarı

07 Nisan 2023 Cuma 16:12
Reyhanlı Eğitim Kampüsü’nde Dünya Yetimler Günü iftarı
HATAY’daki Reyhanlı Eğitim Kampüsü'nde Dünya Yetimler Günü nedeniyle yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi. 
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın girişimleri sonucu İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında yetimlere sahip çıkılması konusunun dünya gündeminden düşmemesi için Ramazan ayının 15'inci günü, 'Dünya Yetimler Günü' olarak ilan edildi.  Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Hatay'daki 23 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü Reyhanlı Eğitim Kampüsü'nde, yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Reyhanlı Eğitim Kampüsü Koordinatörü Hamza Dinçer,  deprem nedeniyle geçen hüzünlü bir dönemden sonra Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Dinçer, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle her yıl olduğu gibi bir iftar programı düzenlediklerini belirterek, ‘‘Kampüsümüzün açıldığı ilk yıldan bu yana artık geleneksel hale gelen Dünya Yetimler Günü iftarımızı, bu yıl yine geniş bir katılımla gerçekleştiriyoruz. İftar programına kampüsümüzde öğrenim gören öğrencilerimizin yanı sıra çok sayıda misafirimiz katıldı. Tekrardan tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyoruz’’ dedi. Konuşmanın ardından yaklaşık bin kişi dualar eşliğinde orucunu açtı.()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.