Raziye Oskay’ın ismi Toroslar’da yaşayacak

06 Temmuz 2022 Çarşamba 17:03
Raziye Oskay’ın ismi Toroslar’da yaşayacak
MERSİN'de Toroslar Belediyesi,  eski nişanlısı Barış Can Uçuk tarafından (24) tarafından öldürülen Raziye Oskay’ın (24) ismini spor kompleksine veriyor.
Toroslar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında 10 Ocak tarihinde Mersin Toroslar ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nde eski nişanlısı tarafından öldürülen Raziye Oskay’ın ismi, aynı mahallede 2 bin 425 metrekarelik alanda yer alan spor kompleksine verildi. Oy birliğiyle kabul edilen gündem maddesinin hayırlı olmasını dileyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Raziye Oskay’ın adının unutulmaması için bu adımı attıklarını belirterek, “Bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak açısından orada spor yapan çocuklarımız ve gençlerimiz, bu ismi görsün ve neden verildiğini bilsinler. İnşallah bu tür olayları daha fazla yaşamayalım” dedi.
'ŞİDDET BİR AN ÖNCE SON BULSUN'
Kadına yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını dileyen Başkan Yılmaz, “Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı’nı ilk imzalayan belediyelerden biriyiz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadınların mutlu, şiddetten uzak ve sağlıklı olması dileğiyle, yaşam hakkı elinden alınan tüm kadınları saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda, Toroslar Belediyesi bünyesinde hazırlanan batıda Çiftçiler Caddesi, doğuda 151. Cadde (Serbest Bölge Otoyol Bağlantısı), kuzeyde II. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı sınırı, güneyde Akdeniz Belediye sınırı arasında kalan ve yaklaşık 157 hektarlık alanı kapsayan “8. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı” teklifi görüşülerek tüm komisyonlara oy birliğiyle havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonu’nun ortak raporu doğrultusunda Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’ne, belediye bütçesinden 360 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin gündem maddesi de görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.