Polis uygulama noktasında ve OSB’de narkotik eğitimi

20 Temmuz 2022 Çarşamba 13:52
Polis uygulama noktasında ve OSB’de narkotik eğitimi
OSMANİYE polisi, otoyol üzerinde oluşturulan uygulama noktasında durdurulan araçlardaki yolcu ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışanlara yönelik, En İyi Narkotik Polisi; Anne Projesi, Gençlik Modülü ve Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) uygulaması hakkında eğitim verdi.
Osmaniye Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Bilgilendirme Faaliyetleri kapsamında çalışma yaptı. Bu kapsamda, uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren polis, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Osmaniye Gişeleri Uygulama Noktasında durdurulan yolcu otobüslerindeki 185 vatandaşa eğitim verdi. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesinde ki fabrikalarda çalışan 162 vatandaşa, En İyi Narkotik Polisi; ANNE Projesi, Gençlik Modülü ve UYUMA uygulaması hakkında bilgi verilip broşür dağıtıldı. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmekte olduğu belirtilirken, vatandaşlar, bir yandan projeler kapsamında verilen eğitimler ile dağıtılan broşürlerden uyuşturucu maddelerin zararları hakkında bilinçlendirildi. Eğitimler ile birlikte, uyuşturucu ticareti ve kullanımına ilişkin olayları duyarlılık gösteren vatandaşların, yaptıkları ihbarlarla uyuşturucuyla mücadeleye destek oldukları belirtildi. Osmaniye polisinin, uyuşturucu ile savaşının hız kesmeden ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.  ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.