Patates üreticisinin yüzü gülüyor

18 Temmuz 2022 Pazartesi 15:16
Patates üreticisinin yüzü gülüyor
NİĞDE'de turfanda patates hasadına başlandı. Altunhisar ilçesinde, bu yıl 5 bin dekarda 20 bin ton ürün hasat edilmesi hedefleniyor.
Altunhisar ilçesinde yetiştirilen ve hasadına başlanılan turfanda patates fiyatlarının yüksek olması nedeniyle üreticisinin yüzünü güldürdü. Girdi maliyetleri yüksek olsa da, ilk turfanda patatesin birinci kalitesi 8 TL satılırken, ikinci kalite ürün 6 TL’den pazarda yerini aldı. Altunhisar Ziraat Odası Başkan Vekili Patates Üreticisi Tuncer Özçelik, bu yıl patates üreticisinin zarar etmediğini, geçen yıla oranla ekim alanlarının yüzde 60 oranında azalma olmasına rağmen ilçede 5 bin dekar alanda patates ekimi yapıldığını kaydetti. Özçelik, bu yıl yaklaşık 20 bin ton rekolte beklentisi olduğunu kaydederken, girdi maliyetlerinin artması ve ekim alanlarının yüzde 60 oranında düşmesine rağmen fiyatların yüksek olmasının çiftçiyi memnun ettiğini söyledi.
8 TL’DEN SATILMAYA BAŞLANDI
Niğde'de ilk turfanda patatesin Altunhisar’da yetiştirildiğini işaret eden Özçelik, şöyle devam etti: "Altunhisar ve çevresinde bu yıl 5 bin dekar alanda ekim yapıldı. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl ilçemizde patates ekim alanları yüzde 60 oranında azalma yaşandı. İlçemizde hasadına başlanılan ilk turfanda patates hasadımız başladı. Turfanda patates fiyatlarımız tarlada birinci 8 lira, ikinci sınıf 6 lira ve 3 sınıf 3 liradan gidiyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.