Özel öğrenciler, sokak hayvanlarını besledi

29 Aralık 2022 Perşembe 10:53
Özel öğrenciler, sokak hayvanlarını besledi
OSMANİYE’de özel eğitim gören öğrenciler, soğuk havalar ve zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besledi.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTA) işbirliği ile temin edilen kuru mamalar, Düziçi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören özel çocuklar tarafından, çöp döküm sahasındaki sokak hayvanları için belirli noktalara bırakıldı. Özel öğrenciler, besleme yaptıkları sokak köpekleri ile yakından ilgilendi. Düziçi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Elif Acer, “Öğrencilerimizle birlikte her yıl havalar soğuduğu için düzenli olarak dışarda bulunan hayvanlarımızı yemliyoruz. Bu sene de yine HAYTAP ile işbirliği yaparak yine dışarıdaki sahipsiz sokak hayvanlarımızı besleme faaliyetinde bulunacağız" dedi.
HAYTAP Başkan Yardımcısı, Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise 144 ton kuru mamanın Türkiye’nin 15 farklı merkezine yerleştirildiğini ve bu mamaların peyderpey dağıtımına başlandığını kaydetti. Öğrenciler, paketler halindeki kuru mamaları araçlara taşıyıp, çöp döküm sahasına getirerek, buradaki sokak canlılarına dağıttı. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.