Özel Ege Lisesi öğretmenlerinden LGS değerlendirmesi

06 Haziran 2022 Pazartesi 16:26
Özel Ege Lisesi öğretmenlerinden LGS değerlendirmesi
MİLLÎ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uyguladığı, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Özel Ege Lisesi öğretmenleri sınav sonrası yaptıkları değerlendirmede sınavın geneline bakıldığında matematik dersi sorularının orta güçlükte olduğunu, fen bilimleri sorularının ise temel bilgiler üzerinden konu kazanımlarını ölçmeye yönelik hazırlandığını ifade etti.

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen LGS'nin ardından Özel Ege Lisesi öğretmenleri değerlendirmelerde bulundu. Özel Ege Lisesi Türkçe Bölümü öğretmenleri, bu yılki sınavda klasik konu ve ana fikir soruları yerine, daha çok metnin içeriğini yorumlamaya yönelik ve 'cümlede anlam' konusuyla bütünleştirilmiş sorulara yer verildiğini ifade etti. Özel Ege Lisesi Matematik Bölümü öğretmenleri matematik testinde 3 sorunun beklenildiği gibi ayırt edici, 5 sorunun ise çözümlerinde mantıksal bağlantı bulunan aşamalı sorular olduğunu belirtti. Bu nedenle matematik testinin öğrencileri zorlayabileceği ve testin orta güçlükte olduğu ifade edildi. Özel Ege Lisesi Fen Bilimleri Bölümü öğretmenleri bu yıl soru içeriklerinde görsellere daha çok ağırlık verildiğini belirtti. Sorular temel bilgiler üzerinden konu kazanımlarının ölçüldüğü, verilen bilgilerin analiz edildiği, grafik yorumlayarak çıkarım yapabilme ve şema analiz edebilme becerilerinin ölçülmeye çalışıldığı şeklinde yorumlandı. Özel Ege Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü öğretmenleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularının kazanımlar doğrultusunda hazırlandığını ifade ederek sınavın en belirleyici sorusunun Mudanya Ateşkes Antlaşması ile ilgili olan soru olduğunu belirtti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının da müfredata uygun olduğu ancak zorluk derecelerinin önceki yıllara göre arttığı ve soruların daha uzun olduğu ifade edildi. İngilizce sorularının tümünün yıl içinde okulda uygulanan kazanım testleri ve deneme sınavlarıyla benzerlik gösterdiğini vurgulayan Özel Ege Lisesi Yabancı Diller Bölümü öğretmenleri bu yılki soruların diyalog veya konuşmayı tamamlama, okuduğunu anlama, çıkarım yapma ve verilen tabloyu/grafiği anlama becerilerine yönelik olduğunu belirtti. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.