Otizmli çocuklar can dostlarla buluşup eğlendi

05 Ekim 2022 Çarşamba 11:42
Otizmli çocuklar can dostlarla buluşup eğlendi
ADANA’da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında otizmli çocuklar, müzik eşliğinde doyasıya eğlenip, hayvanları besledi. Etkinliği düzenleyen Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Özel çocuklarımız da sevgi büyük önem taşır. Hayvanlarımızla buluştular ve o güzel sevgi ortaya çıktı. Hayvan sevgisini içlerinde hissettiler” dedi.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Adana Veteriner Hekimler Odası, otizmli çocuklar ve aileleriyle hayvanları buluşturdu. Yüreğir ilçesindeki Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğe Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimler, evcil hayvan sahipleri, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Müzik eşliğinde hayvanlarla dans eden çocuklar daha sonra onları elleriyle besledi. Ardından palyaçoların yaptığı dans gösterilerini seyreden çocuklar, son olarak veteriner hekimler eşliğinde steteskopl kullanarak hayvanları muayene etti.
HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMA GÜNÜ
Özel gün sebebiyle gönüllü annelerin özel çocuklarını hayvan dostlarıyla buluşturduklarını belirten Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, çocukların bu sayede hayvan sevgisini öğrendiğini belirterek, şunları söyledi:
“Özel çocuklarımız da sevgi, büyük önem taşır. Hayvanlarımızla buluştular ve o güzel sevgi ortaya çıktı. Hayvan sevgisini içlerinde hissettiler. Onları elleriyle beslediler. Bugün çocukları ve hayvanları birlikte mutlu etme günü bence. 4 Ekim’i sadece hayvanları koruma günü olarak değerlendirmemek gerekiyor. Doğayı, insanları koruma, onlara hayvan sevgisi aşılama günü. Toplumda özel çocuklarımıza yeteri kadar sevgi gösterildiğini düşünmüyorum. Sadece bugüne özel değil her gün birbirimize değer verelim” 
Otizmli oğlu Ethem’i (24) etkinliğe getiren anne Fatma Özdemir ise oğlunun hayvan sevgisiyle büyüdüğünü ve bu sayede çok daha mutlu günler geçirdiğini söyledi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.