Osmaniye’nin yoğurtlu kömbesi coğrafi işaret tescili aldı

21 Eylül 2022 Çarşamba 11:54
Osmaniye’nin yoğurtlu kömbesi coğrafi işaret tescili aldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()- OSMANİYE’ye has yoğurtlu kömbe, coğrafi işaret tescili aldı.
Valilik makamında Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay ve Adem Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekili Uğur Muzaffer Çam, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan, coğrafi işaret kazanan yoğurtlu kömbenin tescil belgesini Vali Erdinç Yılmaz’a takdim etti. Coğrafi Tescil alınma süreci hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Günay, "Osmaniye’nin yoğurtlu kömbesini ilk kez tattığımda çok beğendim. Yoğurtlu kömbenin Osmaniye’ye has bir yöresel lezzet olduğunu öğrendiğimde, coğrafi işaret almamız gerektiğini düşündüm. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ve Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odamızla birlikte harekete geçtik, başvurumuzu yaptık. DOĞAKA da teknik destek hazırladı. Coğrafi işaret tescil belgemizi aldık”dedi.
Bilgilendirmenin ardından yoğurtlu kömbe coğrafi işaret tescil belgesi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy tarafından Vali Erdinç Yılmaz’a takdim edildi.
Yoğurtlu kömbenin Osmaniye’deki üreticisi olan Yıldız Küçükkurt ise verdiği bilgilerde yoğurtlu kömbenin yöresel bir tatlı olduğunu ve daha çok Ramazan bayramlarında yapıldığını ifade ederek, bu tatlının unutulmaması için üretimini yapmaya başladıklarını kaydetti. Küçükkurt, yoğurtlu kömbenin nasıl yapıldığını da anlattı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.