Osmaniye’de yanan ormanlık alana 150 fidan dikildi

07 Haziran 2022 Salı 09:51
Osmaniye’de yanan ormanlık alana 150 fidan dikildi
OSMANİYE’nin Kadirli İlçesindeki Karatepe Aslantaş Milli Parkı’nda geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yanan alanda, 150 fidan toprakla buluşturuldu.
Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fidan dikim törenine Vali Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İlk fidanı dikerek can suyu veren Vali Erdinç Yılmaz, “Geçen yıl Temmuz ayında Osmaniye’mizde yanan alanlarda fidanlarımızı dikiyoruz. İnşallah sonbahara kadar, yanan bütün alanları fidanla buluşturmuş olacağız. Tekrar o çok güzel, görkemli ormanlarımıza inşallah yeniden kavuşacağız. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Türkiye Çevre Haftası nedeniyle bugün burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğümüz ve öğrencilerimizle birlikte fidan dikim faaliyetlerine biz de iştirak ettik, fidanlarımızı diktik.”dedi. Alana kızılçam, defne, mavi servi ve erguvan fidanları olmak üzere 150 fidan dikimi yapıldı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.