Osmaniye’de sulama kanalları, baraj gölü ve göletlere girmek yasaklandı

01 Ağustos 2022 Pazartesi 11:50
Osmaniye’de sulama kanalları, baraj gölü ve göletlere girmek yasaklandı
OSMANİYE’de, boğulma olaylarının önlenmesine yönelik alınan valilik kararıyla, serinlemek amacıyla il sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine girilmesi yasaklandı.
Kentte suda boğulma olaylarının önlenmesine yönelik valilik tarafından bir dizi karar alındı. Alınan kararlar doğrultusunda, suya giren 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacağı belirtildi. 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İlimizin iklim özelliği gereği sıcak geçen yaz aylarında serinlemek amacıyla il sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine girmenin yasaklanmasına kararlaştırıldı. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, yerel yönetimler ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından; özellikle 15 yaşını doldurmamış çocukların serinlemek amacıyla sulama kanalı, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine girmelerinin önlenmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapılacak.” ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.