Osmaniye’de ilk kez kapalı ameliyat ile mitral kapak değişimi yapıldı

19 Ocak 2023 Perşembe 16:36
Osmaniye’de ilk kez kapalı ameliyat ile mitral kapak değişimi yapıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()- OSMANİYE Devlet Hastanesi'nde ilk kez 40 yaşındaki kadın hastaya, kapalı ameliyat ile mitral kapak değişimi yapıldı. Hastanın yoğun bakımında takip sürecinin başarıyla sürdüğü bildirildi.
Osmaniye Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Polikliniği aracılığıyla kliniğe ileri solunum sıkıntısı ve kronik atrial fibrilasyon şikayeti ile gelen hastaya, yapılan tetkikler sonucunda 'ileri romatizmal mitral kapak darlığı' teşhisi konuldu. Yapılan kalp anjiyosu sonucunda kalp damarları normal olan hasta mitral kapak ameliyatı için kliniğe yatışı yapıldı. Hastanın genç olması sebebi ile de minimal invaziv yöntem planlandı. Kalp Damar Cerrahi Servisi hekimi Op. Dr. Faruk Başdoğan ve Op. Dr. Cem Lale tarafından muayenesi yapılan 40 yaşındaki kadın hasta E.K., hastanede ilk defa, sternumu 'iman tahtası' kesilmeden sağ koltuk altından kapalı yöntemle girilerek hastanın kalbine ulaşıldı. Kalpteki romatizma hastalığa bağlı bozuk olan ileri mitral kapak darlığı başarı ile değişimi yapıldı. Sağlığına kavuşan E.K., Kalp Damar Cerrahi Servisi hekimi Op. Dr. Faruk Başdoğan ve Op. Dr. Cem Lale ile tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Hastane yönetiminden yapılan açıklamada, bu yöntemde klasik yönteme göre hastanın hastanede kalış süresi ve hastanın iyileşme süresinin çok kısa olduğu vurgulandı. Hastanın yoğun bakımında takip sürecinin başarıyla sürdüğü ve bu yöntemle uygun olan vakaların ameliyatlarının hastanede gerçekleştirilmeye devam edileceği belirtildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.