Osmaniye’de, depremde hayatını kaybedenler için aşure dağıtıldı

22 Mart 2023 Çarşamba 15:58
Osmaniye’de, depremde hayatını kaybedenler için aşure dağıtıldı
OSMANİYE’de, depremde hayatını kaybedenler için, kadın dayanışması ile kazanlarda yapılan 2 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı.
Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSTOK), Osmaniye Halk Eğitim Merkezi,  Girişimci ve Üreten Kadınlar, Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Türkmen Derneği üyesi kadınların işbirliğinde aşure etkinliği düzenlendi. Programa, Vali Erdinç Yılmaz’da katıldı.
Pişirilen aşurenin malzemeleri de yine imece usulü alındı. Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Havva Saçıkara Çetin, eldeki malzemelerle 2 bin kişilik aşure yapıldığını belirterek, "Nuh’un tufanından kurtuluşumuz gibi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin de bir tufan olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla depremde hayatını kaybedenlerin ruhları için aşure etkinliği düzenleyerek vatandaşlarımıza dağıtmak istedik"dedi. ()


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.