Osmaniye’de DENEYAP Teknoloji Atölyesi açıldı

06 Eylül 2022 Salı 10:15
Osmaniye’de DENEYAP Teknoloji Atölyesi açıldı
OSMANİYE’de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan Deneyap Atölyesi’nin açılışı gerçekleşti.
Osmaniye Gençlik Merkezi'ndeki açılış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Yaşar Sapmaz, Gençlik Hizmetleri Müdürü Kadir Dündar, Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel ve Gençlik Lideri Mehmet Özkan tarafından yapıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TUBİTAK ve T3 Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen Osmaniye Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde, ortaokul ve lise seviyesinde toplam 160 genç eğitim alacak. Katılımcılara, üç yıl boyunca elektronik programlama ve nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, nano teknoloji ve malzeme bilimi, ileri robotik, robotik ve kodlama, mobil uygulama alanlarında eğitim görecek.
Türkiye genelinde toplamda 100'e ulaşan Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile Geleceğin Teknoloji Yıldızları yetiştirilirken, Milli Teknoloji Hamlesi'nde de önemli bir adım atılmış olacağı vurgulandı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.