Osmaniye’de Cebelibereket geleneksel okçuluk turnuvası gerçekleştirildi

03 Ekim 2022 Pazartesi 16:37
Osmaniye’de Cebelibereket geleneksel okçuluk turnuvası gerçekleştirildi
OSMANİYE Belediyesi tarafından, okçuluk sporu dalında ulusal tarzda bu yıl 5’nci düzenlenen Cebelibereket Okçuluk Turnuvası yapıldı.
Ergenekon Şenlik Alanı Osmaniye Kent Ormanı’ndaki programda, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği eserler, sporcular ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Turnuva, Belediye Başkanı Kadir Kara’nın temsili ok atışıyla başladı. Okçuluk sporuna gönül vermiş ve şehirde yaygınlaşmasında büyük emekleri olan merhum Avukat Selahattin Arpacı anısına ulusal düzeyde düzenlenen turnuva, Osmaniye’nin tanınmasına ve tanıtılmasına da büyük katkı sağladı. Turnuvaya, Türkiye’nin birçok ilinden bu spora gönül vermiş sporcular katıldı. Osmaniye Belediyesi Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvası’na katılan Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu yetkilileri ve sporcular okçuluk sporuna vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür ettiler.
'OKUÇULUĞUN ÖNEMİ ÇOK ÜST SEVİYEDE'
Turnuvada Selahattin Arpacı’nın eşi Emel Arpacı’ya günün anısına plaket takdim eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, konuşmasında, “Bu organizasyondaki amacımız, Türk'ün tarihine baktığımız zaman okçuluğun önemi her daim çok üst seviyede olmuştur. Okçuluğun bu coğrafyada ayakta kalmak için verdiği mücadeleyi hepimiz biliyoruz. Bu mücadeleyi ancak değerlerimize sahip çıkarak yapabiliriz. İçinde bulunduğumuz ortamda birbirimize daha fazla sarılmak ve sahip çıkmamız gerekiyor. İşte bu organizasyonlar bizim geleneksel değerlerimizin korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması adına büyük önem taşıdığına inandığımız için her zaman destek veriyor ve destek vermeye de devam edeceğiz. Tüm sporcularımıza başarılar dilerken katılım sağlayan herkese selam saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Sporcular, 8-11 yaş minikler, 12-13 yaş minikler, 14-15 yaş yıldızlar, 16-17 yaş gençler, büyük bayanlar ve büyük erkekler olmak üzere 6 farklı kategoride yarıştı. Turnuvaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Gün boyu süren yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli hediyeler verildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.