Osmaniye’de az hasarlı binalarda güçlendirme başladı

05 Nisan 2023 Çarşamba 10:52
Osmaniye’de az hasarlı binalarda güçlendirme başladı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()- OSMANİYE’de hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından az hasarlı binalarda güçlendirme çalışmalarına başlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar yapılan incelemeler sonucu, depremin ardından kentte 86 bin 588’i hasarsız, 8 bin 834’ü ağır hasarlı, 30 bin 895’i az hasarlı ve bin 392’si orta hasarlı bulunduğu belirlendi. Yıkık ve acil yıkılacaklar arasında yer alan 554 binadan yıkımı tamamlanan 431'inin enkazı kaldırıldı. Enkaz kaldırma işlemleri, merkez ilçede yüzde 99.4, Bahçe, Kadirli, Hasanbeyli, Düziçi, Sumbas ve Toprakkale ilçesinde ise yüzde 100 oranda tamamlandı.
Diğer yandan, depremde zarar gören ve yapılan incelemelerin ardından az hasarlı olduğu belirlenen binalarda ise güçlendirme çalışmalarına başlandı. İnşaat ustaları, depremin binalarda oluşturduğu izleri ortadan kaldırıp, bir an önce oturulabilir hale gelmesi için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.