Osmaniye’de Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı

14 Eylül 2022 Çarşamba 12:13
Osmaniye’de Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı
OSMANİYE’de Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde ki programa Vali  Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Belediye Başkanı Kadir Kara, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve esnaflar katıldı.
Programın devamında Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Murat Yalçın, “Ahilik sosyal hayatın düzenlenmesinde, iktisadi hayata ve vatan savunmasına kadar millet olmanın tüm özelliklerini içinde barındıran Türk Milletine has sosyoekonomik bir düzendir. Ahilik yaklaşık 1000 yıldır var olan bir gelenektir. Ahilik kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever anlamına gelmektedir”dedi.
Daha sonra konuşan Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok ise yüzyıllar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimimi sağlayan Ahilik Teşkilatının, milli birlik ve beraberliğin teminatlarından biri olduğunu söyledi.
Vali Erdinç Yılmaz, Ahilik Haftasını kutlayarak başladığı konuşmasının devamında, bugün de ihtiyaç duyulan dürüstlük, ahlaklı olmak, birlik, beraberlik ve dayanışma gibi değerleri, Ahi Evran’ın asırlar önce belirlemiş olduğunu ifade etti. Vali Yılmaz, “Atalarımız çok güzel tespitler yapmış ve bu güzel değerleri bizlere kazandırmış. Bugün de bu değerlere çok ihtiyacımız var. Hep birlikte ahlaklı olmayı, dürüstlüğü, dayanışmayı kardeşliği hakim kılma mücadelesini daha da kararlı bir şekilde sürdürelim.”dedi. 
Konuşmaların ardından, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın tarafından Vali Erdinç Yılmaz’a plaket takdim edildi. Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından 2022 yılı Osmaniye Ahisi olarak seçilen oto elektrik ustası Yüksel Tilki’ye Kaftanı Vali Yılmaz tarafından giydirilerek, ödülü verildi. Vali Yılmaz, daha sonra yılın kalfası seçilen dekoratif el sanatları kalfası Ayşe Yanıktepe ve yılın çırağı seçilen Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi'nde mobilya ve iç mekân tasarım alanında öğrenim gören Emir Can Ekinci’ye ödüllerini verdi.  ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.