Osmaniye’de 490 bin dekar tarım alanı suya kavuştu

07 Temmuz 2022 Perşembe 11:47
Osmaniye’de 490 bin dekar tarım alanı suya kavuştu

DEVLET Su İşleri Genel Müdürü (DSİ)  Prof. Dr. Lütfi Akça, Osmaniye’de 1 Nisan'da başlayan sulama sezonunda toplam 489 bin 401 dekar tarım arazisinin sulandığını kaydetti. Akça, yapılan sulamaların ülke ekonomisine 2 milyar 372 milyon 377 bin TL katkı sağlamasının hedeflendiğini söyledi.
DSİ Genel Müdür Akça, 1 Nisan’da başlayan sulama sezonunu değerlendirdi. Suyun hayatın merkezi olduğu gibi kalkınmanın da merkezi olduğunu vurgulayan Akca, "2022 yılı sulama sezonunda toplam 489 bin 401 dekar tarım arazisinin sulanmaya devam ediyor. Osmaniye'de yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 2 milyar 372 milyon 377 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.